Adolescentă răpită din faţa casei de un violator periculos

De negăsit, aşa era cel puţin până aseară la închiderea ediţiei, o fată de 16 ani din satul Moi, comuna Bâlteni, după ce sâmbătă noaptea un individ extrem de periculos a răpit-o chiar din faţa casei. Individul este un violator care a scăpat de cătuşe de doar câteva luni, de atunci el făcând o pasiune pentru minora căutată acum cu disperare de către poliţişti. Oamenii legii aveau ieri după-amiază un suspect, care a fost complice al răpitorului, el urmând să fie reţinut, cel mai probabil, pentru faptele sale.

Ana Maria Vâlceanu se pregătea zilele acestea să ia vacanţă de la liceul din Rovinari la care învaţă. Sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, stătea de vorbă la poartă cu un băiat care îi făcea curte. Câteva minute mai târziu acesta avea să sune la Poliţie şi să anunţe că fata a fost răpită şi dusă într-o pădure din apropierea casei părinteşti, locuinţa fiind situată la marginea satului, pe un drum neasfaltat.

Poliţiştii au luat în serios apelul primit şi primul lucru pe care l-au făcut a fost să-i întrebe pe părinţii tinerei ce ştiu despre acest lucru. Tatăl fetei mărturiseşte că nu ştia nimic, el fiind în casă. „Au trecut două maşini în viteză pe aici, dar eu am ieşit să mă uit după ele şi nu era nicio problemă. După aia m-a sunat un poliţist de aici de la noi şi a zis că o caută pe fata mea. Nu am ştiut nimic despre dispariţia ei, despre eventuale probleme cu individul ăsta care a ieşit din puşcărie şi pe care toată lumea îl ştie cât e de periculos. Nouă nu ne-a spus nimic”, declară tatăl fetei.

Complicele violatorului i-a urmărit ore în şir pe poliţişti

mama_disparutaIeri dimineaţă, pe lumină, mama fetei a fost cea care a descoperit într-o pădure de lângă casă, nu departe de o claie de fân, bucăţi dintr-un tricou al fetei sale, papucii cu care aceasta plecase la poartă, precum şi două telefoane mobile. Un aparat, care s-a dovedit a fi al fiicei sale, era dezmembrat, având bateria scoasă şi aruncată, iar celălalt era al posibilului agresor, respectiv al lui Cristian Gheorghe Baţai, de 30 de ani, şi el din acelaşi sat. Împreună cu un alt individ, sâmbătă seara, cei doi au aşteptat momentul prielnic pentru a o lua cu forţa pe Ana Maria Vâlceanu.

Marinel Negrea, de 18 ani, a ajuns în duba Poliţiei încă de ieri dimineaţă, dar până ieri după-amiază doar poliţiştii au ştiut acest lucru. Rudele fetei au aflat după multe ore de anchetă ale poliţiştilor, timp în care oamenii legii erau acuzaţi de familie că nu fac suficient pentru găsirea tinerei.  Cercetările făcute la faţa locului au fost impulsionate după ora 14.00, oră la care părea că nu se mai întâmplă nimic. Şeful IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Salvador Caragea, a venit personal la faţa locului pentru a vedea cum îşi fac treaba subordonaţii săi. El nu a venit singur, ci cu o dubă în care se afla Marinel Negrea, cel considerat complicele lui Baţai. În vârstă de 18 ani, acesta a fost adus pentru o reconstituire, ocazie cu care a mărturisit că a stat ore bune într-o casă aflată în lucru, de unde i-a urmărit pe poliţişti pentru a vedea ce fac. Mai mult, o perioadă s-a conversat telefonic cu Cristian Gheorghe Baţai. „M-am întors înapoi (n.r. – la locul faptei) şi am văzut că băiatul suna la Poliţie. Am stat şi am ascultat. Apoi Baţai mi-a zis să şterg totul din agenda telefonului. Am închis telefoanele şi m-am întors aici”, a declarat Negrea pe parcursul reconstituirii faptelor sale.

Rude supărate şi poliţişti muştruluiţi

Şeful IPJ Gorj nu a venit la Moi decât după ce a trecut pe la sediul Poliţiei Rovinari, unde le-a transmis „felicitări” subordonaţilor săi pentru ritmul anchetei. „Felicitările” se auzeau până în stradă, imediat după acest episod ancheta devenind mult mai dinamică. Aşa s-a aflat şi că Negrea a stat ascuns în casa aflată în construcţie şi i-a „spionat” pe poliţişti, adeverindu-se încă odată valabilitatea vorbei că în majoritatea cazurilor de crimă autorul revine la locul faptei pentru a vedea ce ştiu anchetatorii. Negrea le-a relatat poliţiştilor şi despre momentul în care Baţai l-a îndepărtat pe băiatul cu care tânăra dispărută stătea de vorbă la poartă. Cei doi agresori au ieşit din casa în care aşteptaseră şi l-au ameninţat pe tânărul respectiv cu bătaia, fiecare având în mână câte un par. „Eu am luat-o pe aici, după ce am ieşit din casă, ea a fugit, el (n.r. – Baţai) a fugit şi el şi mie mi-a zis să-l opresc pe băiatul ăla”, a declarat Marinel Negrea anchetatorilor. Întrebat de poliţişti ce avea în mână în momentul în care împreună cu Cristian Gheorgje Baţai s-au dus în fugă după fată şi prietenul acesteia, el a menţionat „parul”.

Caragea ştie mai multe

Aducerea lui Negrea la locul faptei nu a fost deloc o misiune uşoară, tatăl fetei dispărute luând o ţeavă metalică pentru a-l lovi, în speranţa că îşi va face singur dreptate. Caragea l-a sfătuit însă să nu încerce să îşi facă singur probleme suplimentare, lucru pe care bărbatul l-a înţeles. Mama fetei a cerut şi ea în mod insistent să i se spună de către Negrea dacă ştie unde este Ana Maria, în lipsa unui răspuns din partea suspectului şeful IPJ Gorj asigurând-o pe aceasta că zeci de poliţişti sunt implicaţi în această anchetă pentru a o rezolva cât mai repede. „Nu vă putem spune tot ce avem în acest dosar. Cu tot regretul, vă înţeleg durerea, dar vă cer să aveţi încredere în noi. Credeţi că am stat degeaba? De la şase de azi-dimineaţă este cu noi, doamnă, şi el de abia acum recunoscu. Am adus aici zeci de poliţişti şi câini de căutare şi vă asigur că face eforturi foarte mari pentru a o găsi pe fiica dumneavoastră cât mai repede”, i-a spus Caragea mamei fetei dispărute.

Şeful Poliţiei nu a exclus nici posibilitatea ca azi să apeleze la pompieri şi scafandri pentru a extinde căutările în zona lacurilor din preajma Rovinariului, lacuri formate în urma excavaţiilor miniere, în calcul de către anchetatori fiind luată astfel şi varianta ca fata dispărută să nu mai fie în viaţă.

UPDATE, duminică, ora 23.00

Tânăra de 16 ani răpită din faţa casei a fost găsită într-o locuinţă din Bâlteni, unde era împreună cu presupusul violator şi cu un prieten al acestuia, proprietarul casei. Fata a fost dusă la medicină legală, pentru a se constata dacă a fost abuzată. Din primele informaţii, agresorul a mutat-o dintr-o locuinţă în alta, pe măsură ce afla că poliţia este în apropiere. Acesta a reuşit să fugă în pădure, fiind în continuare căutat de poliţie.

Vizualizări: 368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: