Rânca acoperită de zăpadă, pârtia Consiliului Judeţean închisă

Pârtia şi telescaunul de la Vârful Păpuşa nu au fost funcţionale week-endul trecut, deşi Rânca a fost asaltată de turişti. Consiliul Judeţean Gorj nu a reuşit să concesioneze serviciul de transport public pe cablu, scos la licitaţie încă din vară. După două proceduri eşuate, Consiliul Judeţean a renunţat la ideea licitaţiei, care impunea participarea a cel puţin doi ofertanţi, în favoarea unei negocieri directe. Potrivit anunţului publicat pe site, termenul limită de depunere a ofertelor a expirat ieri, însă şi de data aceasta tot o singură firmă şi-a anunţat intenţia de a concesiona telescaunul.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că până pe data de 10 decembrie se va da publicităţii rezultatul evaluării singurei oferte depuse pentru concesionarea instalaţiei de transport public pe cablu. Deşi telescaunul de la Rânca s-a dovedit o afacere neprofitabilă încă din anul inaugurării, Ion Călinoiu dă asigurări că instalaţia de transport pe cablu va funcţiona în această iarnă. „Telescaunul va funcţiona, garantat! Rânca este pregătită pentru a primi turişti, cu toate că proprietarii de pensiuni au fost surprinşi de o zăpadă binevenită. Pentru sărbători, zăpada ne ajută, iar cabanierii se vor pregăti ireproşabil. Telescaunul va fi administrat de cel care va câştiga licitaţia, cât de curând. Dacă licitaţia se repetă, se va prelungi contractul cu vechiul administrator”, a declarat Ion Călinoiu.

Firma care va concesiona telescaunul va plăti anual o redevenţă de minimum 5.000 de euro, însă va trebui să efectueze lucrările de infrastructură pentru care autorităţile nu dispun de fonduri suficiente: consolidarea terenurilor aferente pârtiei şi zona de acces; amenajarea parcărilor şi consolidarea în mod special a acestora împotriva factorilor de eroziune prin acţiunea apelor pluviale; precum şi creşterea randamentului de exploatare prin atragerea de alte surse de finanţare, prin construirea şi prelungirea instalaţiei existente cu încă un tronson care să permită accesul în zona imediată a Vârfului Păpuşa şi amenajarea de noi pârtii pe versanţii nordici ai masivului. Aceste lucrări sunt necesare din cauză că telescaunul deserveşte o pârtie amplasată pe partea cu soare, în zonă neexistând sursă de apă, pentru a permite folosirea tunurilor de zăpadă. 

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: