Rânca poate rămâne fără apă potabilă de sărbători

Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, are temeri în perioada sărbătorilor de iarnă. Acestea vizează zona Rânca şi în special asigurarea apei potabile la hotelurile şi pensiunile din staţiune. Prefectul nu dă asigurări că turiştii nu vor mai rămâne fără apă, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Pentru că acum două săptămâni s-a întrerupt furnizarea energiei electrice în Rânca, de sărbători se pare că este exclusă o astfel de problemă. În ceea ce priveşte deszăpezirea drumurilor naţionale, persoanele angrenate în această acţiune sunt ameninţate cu destituirea din funcţie în cazul în care nu îşi vor face treaba aşa cum trebuie.

Sute de turişti şi-au făcut deja rezervări la hotelurile şi pensiunile din Rânca pentru perioada sărbătorilor. Cu toate acestea, nu este exclus să se repete situaţia de anul trecut când staţiunea a fost lăsată fără apă potabilă mai bine de două săptămâni. Nici chiar şefii judeţului nu dau asigurări că nu vor fi probleme de acest gen în actualul sezon. “Avem bazinele pline de apă, însă nu vom garanta că va fi asigurată apa potabilă în acest sezon. Abia când vom reuşi să punem la punct întreaga reţea de canalizare din Rânca şi vom finaliza branşările în toate zonele vom putea garanta că nu vor mai fi probleme din cauza lipsei de apă”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj. Acesta a recunoscut că are temeri pentru perioada de sărbători, când Rânca va fi asaltată de turişti. “Am şi eu temeri pentru că în Rânca sunt mari consumatori şi nu ştiu dacă nu vor mai fi probleme cu lipsa apei potabile. Sper că la anul nu voi mai avea astfel de temeri în perioada sărbătorilor de iarnă”, a mai precizat Teodorescu.

Persoanele ce au ca atribuţii deszăpezirea, ameninţate de prefect

Spre deosebire de apa potabilă, problema energiei electrice pare că se va rezolva până la Crăciun. Trebuie amintit că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, două sute de turişti au rămas blocaţi în Rânca din cauza întreruperii energiei electrice. “Cei de la CEZ au făcut în Rânca o investiţie pe fonduri europene. Au modernizat releul şi mi-au spus că până la Crăciun vor reuşi să pornească prin telecomandă, prin GPS, acel transformator. Până acum în cazul în care declanşa, o persoană din echipa de intervenţie trebuia să se deplaseze la Rânca pentru a ridica butonul de la acel transformator”, a declarat Claudiu Teodorescu. Prefectul a garantat însă că drumul spre Rânca va fi practicabil în permanenţă. Ba mai mult, acesta a precizat că în cazul în care una dintre persoanele angrenate în activitatea de deszăpezire nu îşi va face treaba va fi destituită din funcţie. “Nu vor fi probleme cu drumul spre Rânca. În fiecare zi de vineri, dimineaţa, la Rânca, mă voi întâlni cu cei doi primari de la Baia de Fier şi Novaci, cu un reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi cu un reprezentant de la Drumuri Naţionale pentru a vedea la faţa locului cum stau lucrurile. Dacă va fi cineva care nu-şi va face treaba va pleca, începând de la prefect şi până la muncitori.      

COMERCIANŢI

Chiar dacă nu sunt excluse probleme cu furnizarea apei potabile şi a energiei electrice, turiştii care îşi vor petrece sărbătorile la Rânca nu vor duce lipsă de comercianţi. Zeci de agenţi economici îşi vor desfăşura activitatea într-un spaţiu special amenajat. “Pentru a nu mai întâlni comercianţi care îşi vând marfa pe marginea drumului, am amenajat o zonă special pentru ei. Este vorba despre un spaţiu din apropierea parcării de la Onix care a fost deja împrejmuit. Aici îşi vor desfăşura activitatea agenţii economici fără a plăti vreo taxă pentru locuri”, a declarat prefectul Teodorescu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: