Ministrul Energiei, către un ziarist: Eşti nesimţit!

Ministrul Energiei, Anton Anton, a avut o nouă întâlnire cu presa, în care s-a arătat la fel de nedocumentat pe principalele probleme din sistemul energetic ca şi în interviul pentru Agerpres, care l-a făcut celebru. La finalul conferinţei de presă, un jurnalist l-a întrebat pe ministru: „Mai am o întrebare şi îmi cer scuze că poate sunt extrem de nesimţit! Puteţi să-mi spuneţi şi mie ce este curentul electric?”, la care Anton a răspuns: „Eşti nesimţit!”.

În altă ordine de idei, ministrul Anton Anton a susţinut reluarea proiectului de la centrala Tarniţa. „Tarniţa este un proiect pe care, din nişte motive pe care nu le cunosc, l-am dat deoparte. Tarniţa este un proiect pe care România trebuie să-l facă, poate nu la 1.000 de MW, cât era uşor megaloman proiectat iniţial, dar România nu are nicio centrală cu acumulare prin pompaj în funcţiune”, a spus ministrul.
Întrebat dacă a discutat cu acţionarii de la Rompetrol situaţia acţiunilor pe care le mai deţine statul, el a răspuns: „La Rompetrol, din câte ştiu eu, avem discuţii cu kazahii mai hotărât, mă rog chinezii, dacă vreţi să le spuneţi aşa, dar ei vin să discute cu reprezentanţii. Discuţiile sunt în curs şi să vă comunicăm”.
De asemenea, jurnaliştii au vrut să ştie dacă acesta poate da garanţii că programul de privatizări al ministerului pentru acest an, care prevede o sumă de bani din privatizarea participaţiei minoritare la Rompetrol, va fi respectat. „În programul de Guvernare?”, a întrebat ministrul iniţial. Jurnaliştii i-au precizat că este vorba de un proiect de Hotărâre de Guvern privind bugetul din activităţile de privatizări al ministerului, postat pe site-ul instituţiei. „Noi ne dorim ca în anul acesta să se stingă cumva această problemă şi, din câte ştiu eu, şi nu ştiu rău, sunt discuţii serioase cu acest subiect”, a susţinut Anton.
El a mai fost întrebat dacă s-a întâlnit până acum cu preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. „Cu preşedintele ANRE nu am avut întâlnire, pentru că ANRE nu este în subordinea mea, ci a Parlamentului. Am planificat o întâlnire săptămâna asta cu preşedintele ANRE şi cu preşedintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaţilor”, a arătat Anton, fără să poată preciza care este scopul întâlnirii.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: