Simona Trușcă si modul ei de creație – cooklover 

Acum câteva luni dădeam scroll pe Instagram, nu știu exact cum sau ce am am făcut, sau poate a fost grație divină, dar am ajuns pe pagina de Instagram a Simonei și atunci am văzut toate culorile din paleta unui pictor cum se desfășurau în și mai multe farfurii. Uitați aici dacă în mine nu aveți încredere.

Nu știu despre voi, dar eu gătesc de 3 ori pe an, însă am o plăcere nebună și vinovată să mă uit la ce gătesc alții cu o băluță în colțul gurii. Bineînțeles că am vrut “să văd” ce face butonul de follow și de atunci o urmăresc (stric pe Instagram, nu fiți creepy). Nu mare mi-a fost mirarea când, într-o sesiune de Q&A, am aflat ca este din Gorj, așa că ce credeți ca am făcut? Am contactat-o, bineînțeles! Am programat un rendez-vous, și voilà, acum vă povestesc și vouă despre ea! Am descoperit un om frumos, prietenos si deschis.

Simona Trușcă, căci acesta este numele ei, s-a născut în Ionești unde a și terminat școala primară, a urmat Liceul “Carol I” din Craiova, iar mai apoi a ales mirajul Capitalei pentru a urma studiile Universitare, la Politehnica București, iar acum lucrează ca Inginer pentru o companie de telecomunicații. Până acum am aflat ca este și deșteaptă și gateste bine și muncitoare.

“Fosta mea colegă de cameră mi-a zis că este un mod prin care îmi exprim creativitatea. Sinceră să fiu, voiam să fac ceva, dar nu știam exact în ce direcție să mă îndrept. Într-o zi am dat pe Instagram de un cont de food cu foarte mulți urmăritori. În timp ce mă uitam pe contul respectiv, mi s-a aprins o luminiță: “Oare nu as putea face și eu asta?“. Eu deja eram genul de persoană care își aranja frumos în farfurie toată mâncarea. Am spus-o și o să o mai spun, mâncarea are un gust mult mai bun atunci când este așezată estetic. Mai rămânea partea cu pozele, trebuia doar să pozez ceea ce găteam”, povestește ea atunci când vine vorba de începutul călătoriei culinare de pe Instagram.

Spune că nu își amintește cum era viața înainte de bucătărie, dar pasiunea pentru gătit crede că a moștenit-o de la mama ei care gătește foarte bine iar în copilărie îi plăcea tare mult sa o ajute la gătit. Mama fiind modelul și eroul ei în viață. “Inițial nu voiam să îmi fac cunoscută identitatea, îmi era frica de “gura lumii” și preferam să “ma ascund”. Încet, încet mi-am dat seama că nu am nimic de pierdut, doar de câștigat. Îmi place să vorbesc cu oamenii, sunt o persoana foarte sociabilă și cred ca asta mi-a dat curajul să continui ceea ce fac, oamenii și gândurile lor bune. Desigur, sunt și foarte mulți cârcotași, dar nu poți să îți lași in spate toată munca pentru că o persoană susține că sosul pentru pastele făcute de mine trebuia fiert 2 ore și nu 35 de minute, chiar am primit un comentariu de genul acesta”, spune ea amuzată.

Face parte din categoria oamenilor “ciudați” care iubesc sa gătească, ea gătește într-o zi cam de câte ori gătesc eu într-un an, zic ca o face și bine. Este un om pasionat, partea ei preferată din zi este micul dejun și cel mai mult ii place să facă preparate din avocado.

Încearcă să ducă un stil de viață cât mai sănătos, iar în 80% din timp mănâncă preparate din fructe și legume, pe lângă asta face si sport, v-am zis că este “ciudată”, nu? Caută inspirație în jur și încearcă să îmbunătățească un preparat adăugând o notă personală. Cel care se bucură cel mai mult de preparatele ei, este iubitul ei. Da, are si iubit și ce credeți? Este gorjean și el, ce-mi place!

Când am întrebat care au fost cele mai grele momente, a răspuns într-o notă pozitivă: “Cred ca cele mai grele momente au fost datorate algoritmului pe care Instagram îl are. Uneori este frustrant să te gândești la toată munca depusă și să o asociezi cu numărul puțin de persoane la care ajunge. Pe noi nu ne plătește Instagram, nu primim o sumă de bani în urma postărilor noastre. Da, se mai fac și colaborări plătite, dar recompensă totală este infima pe lângă munca din spate. “Plata” noastră o reprezintă aprecierile/comentariile/salvările postărilor. Atunci când postezi ceva, te bucuri sa vezi ca tot mai mulți oameni interacționează cu ce ai postat tu, dar, din păcate, cele mai multe postări ajung la prea puțini.”. Se gândește doar la bucuria pe care le-o aduce urmăritorilor ei, toți 59.000 de oameni.

Pe viitor își dorește să deschidă un restaurant, însă mai este până atunci. A participat și la o emisiune TV de gătit “Mâncare pe care” , experiență care i-a plăcut si ar vrea sa continue cu o participare la Chefi la Cuțite.

Iar când vine vorba de eșec, este la fel de pozitivă: “Trec mai departe și o iau de la capăt. Și nu ma feresc să arăt asta pe Instagram, oamenii trebuie să înțeleagă că este ceva normal să mai dai și greș.”

Galerie foto












Vizualizări: 1,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: