Răpitorul de la Bâlteni, dat în urmărire internaţională

Poliţiştii nu au reuşit, până la închiderea ediţiei, să-l prindă pe individul pe care îl caută încă de sâmbătă noaptea, după ce a răpit o fată de 16 ani. Bărbatul a reuşit să scape de mascaţii care i-au luat urma de câteva ori, cu ajutorul câinilor lup, cazierul juridic al acestuia arătând că problemele sale cu legea sunt vechi de peste un deceniu, el având trei condamnări la închisoare cu executare. Ca şi criminalul de la Argeş, cel care a tranşat o femeie, şi acesta a fost eliberat din Penitenciar pentru că a avut un comportament foarte bun.

Cristian Gheorghe Baţai are 30 de ani şi prin Bâlteni toţi localnicii îi ştiu de frică şi lui, şi rudelor sale. De peste un deceniu individul îşi teroriza consătenii, unii spunând că nu a ezitat să intre peste femei cu copii mici în casă pentru a le viola, pe alţii luându-i la bătaie sau, pur şi simplu, înjurându-i şi ameninţându-i. În trei dintre cazuri a fost condamnat la închisoare cu executare, dar anii din spatele gratiilor par să fi fost pentru el mai degrabă cursuri de perfecţionare, decât perioade de detenţie.

Baţai a fost condamnat la închisoare cu executare pentru prima dată în anul 2003. Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au decis atunci ca el să execute trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu. În anul 2009 bărbatul a violat o femeie din Bâlteni şi a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În anul 2008 şi ulterior el şi-a bătut doi consăteni, le-a distrus mai multe bunuri altor trei şi pentru aceste fapte a fost trimis în judecată în anul 2010, când a şi fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri.

„Iertat” în cele din urmă

Judecătorul de caz a constatat că infracţiunile din acest dosar erau concurente cu cele din dosarul în care Baţai fusese condamnat pentru viol. Conform sentinţei penale din 12 noiembrie 2010, magistratul de caz a dispus anularea mandatului de executare emis pentru perioada de cinci ani, din 2 martie 2010, emis conform sentinţei penale din 2009, şi a emis un nou mandat, tot pentru cinci ani, conform noii sentinţe. Pe parcursul procesului magistratul a constatat că părţile vătămate şi-au retras plângerile, judecătorul fiind nevoit să constate încetarea procesului pentru acuzaţiile de distrugere, lovire şi ameninţare.

În august 2012 un complet din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Cristian Gheorghe Baţai, după ce acesta formulase şi alte astfel de cereri, care îi fuseseră respinse. „Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Tg-Jiu, privind pe condamnatul Baţai Cristian Gheorghe. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Baţai Cristian Gheorghe, aflat în executarea mandatului nr. 2421/2010 emis de Judecătoria Tg-Jiu pentru pedeapsa de 5 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 2029/2010 a Judecătoriei Tg-Jiu”, se arată în decizia instanţei.

Teoretic nu poate părăsi ţara

De duminică seara, după ce au descoperit-o pe fata răpită, poliţiştii au dat de înţeles că au fost pe urmele lui Baţai şi că sunt aproape de a-l prinde. Ziua de ieri a trecut însă fără nicio veste, oamenii legii dând doar asigurări că fac în continuare eforturi pentru a-l prinde pe fugar. Cristian Gheorghe Baţai a fost dat în urmărire generală, la nivel naţional şi internaţional, fiind căutat de sâmbătă noaptea fără întrerupere.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: