Opt răniţi într-un accident făcut de microbuzul UCB

Un eveniment rutier ce putea să aibă consecinţe dintre cele mai nefaste s-a produs sâmbătă seara pe raza satului Frânceşti, din comuna Peştişani, unde un microbuz al Universităţii Constantin Brâncuşi a intrat într-o intersecţie, de pe un drum secundar, ca şi cum ar fi avut prioritate. Maşina a fost izbită în plin de o alta care circula regulamentar de pe drumul care era cu adevărat cu prioritate, opt persoane fiind rănite şi transportate la spital, din fericire, fără să aibă răni grave.

Microbuzul condus de Petre Cadalbaşu transporta profesori de la Universitatea Constantin Brâncuşi, dar şi invitaţi din ţară ai acestora, invitaţi care vineri participaseră la Târgu Jiu la inaugurarea unui Centru de Documentare Europeană. Centrul este funcţional în cadrul bibliotecii universităţii, iar la inaugurare au fost prezenţi oaspeţi de la alte centre de acest gen existente în România, inclusiv Ramona Fieru, coordonator al centrelor de documentare europeană, din cadrul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

După inaugurarea CDE de la Târgu Jiu, oaspeţii nu au plecat imediat, gazdele oferindu-le un program turistic pentru a cunoaşte mai bine judeţul. Sâmbătă seara, la finalul turului prin Gorj, musafirii se întorceau de la Tismana şi în drum spre Târgu Jiu au oprit pe la rectorul Moise Bojincă, de loc din Frânceşti. Invitaţii acestuia s-au simţit bine în mijlocul naturii, nenorocirea producându-se la câteva minute după ce au plecat de la locuinţa rectorului. Luat cu voia bună din microbuz, şoferul mărturiseşte că a uitat de semnul STOP la care trebuia să oprească. „Nu am acordat prioritate, nu am fost atent, asta este. Îmi pare rău de tot, am permis de 40 de ani şi nu am avut nicio problemă până acum. Nici nu vă imaginaţi cât de rău îmi pare pentru ce s-a întâmplat”, a spus şoferul microbuzului. Acesta a menţionat că nu era obosit şi nici alcool nu consumase, neatenţia fiind cauza accidentului.

Pacienţi importanţi, răni uşoare

Un apel la 112 a anunţat producerea accidentului, la faţa locului deplasându-se iniţial două ambulanţe. Numărul acestora a ajuns însă la cinci în scurt timp după ce primul echipaj sosit la faţa locului a văzut că sunt mai multe persoane rănite decât fuseseră anunţate iniţial. Nimeni nu era în stare gravă, dar toţi aveau nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unii dintre ei fiind externaţi după un scurt consult medical, alţii rămânând sub supravegherea medicilor pentru investigaţii suplimentare. Surprinzător este că deşi maşinile implicate în accident au fost destul de grav avariate, şoferii acestora nu au avut nici un fel de leziune. Ambii au rămas la locul accidentului pentru audieri, fiind interogaţi de poliţişti cu privire la cele întâmplate.

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: