Marş anti Caragea în a patra zi de greva foamei

Omul de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, a continuat ieri protestul declanşat joi împotriva şefului poliţiei, Viorel Caragea. După patru zile de greva foamei, Râmescu a ieşit în stradă cu cei peste 200 de salariaţi ai firmei sale, pentru a atrage atenţia asupra faptului că abuzul de controale poate distruge afaceri oneste, care asigură pâinea de zi cu zi a sute de familii. A fost un marş liniştit, fără strigături, doar cu mesaje care identificau poliţia cu mafia, abuzul, hărţuirea.

Mihai Râmescu a mărșăluit ieri pe străzile din municipiul Motru împreună cu salariații firmei Ghiocela. Marșul de protest a început la ora 15.00 şi a durat aproximativ o oră. Mihai Râmescu a plecat împreună cu soția și cu angajații de la sediul firmei Ghiocela din Motru, au trecut prin fața catedralei și a primăriei, după care au ajuns la Piața Centrală, unde au stat câteva zeci de minute în fața marketului Ghiocela. Protestatarii au fost însoțiţi de zeci de jandarmi care au filmat întreaga manifestare, care s-a dovedit a fi una silențioasă.

Mihai Râmescu, aflat în a patra zi de greva foamei, și salariații săi care continuă greva japoneză au purtat banderole albe și pancarte cu mesaje anti Caragea. Mihai Râmescu a depus cerere pentru un protest în același interval orar joi în Piața Prefecturii Gorj și este decis să continue greva foamei. „Sunt puțin cam slăbit pentru că este normal, am slăbit cam șase kilograme. Este a patra zi în care nu mănânc absolut nimic și o să continui așa până când se va rezolva situația. Am mare încredere că protestul meu va avea rezultate. Dacă mi se aprobă cererea, joi o să protestez în Piața Prefecturii”, a declarat Râmescu.

Omul de afaceri protestează pentru a obţine demisia sefului IPJ Gorj, Viorel Caragea, pe care îl acuză de abuzuri. Mai exact, Caragea i-ar fi propus lui Râmescu să facă afaceri împreună, în decembrie 2011, iar câteva zile mai târziu, pe 5 ianuarie 2012, i-a trimis pe cap 92 de persoane în control. Deşi acestea nu au găsit mai nimic, controalele au continuat, patronul şi salariaţii de la Ghiocela declarând că se simt hărţuiţi. Toate abuzurile au fost aduse la cunoştinţa prefectului Teodorescu, IGPR şi MAI, prin trimiterea unor memorii, după cum a spus Râmescu.

Medicul i-a recomandat să renunțe la greva foamei

Mihai Râmescu este decis să continue această formă de protest, deși medicul de familie, Mihai Moisescu, i-a spus să renunțe. Medicul i-a fost alături și în timpul protestului, pregătit să intervină  dacă apar probleme. „Am venit pregătit, pentru că se putea întâmpla orice. Mihai este în greva foamei de patru  zile, are glicemia sub limita normală, adică 70, eu i-am spus să se hidrateze, să bea foarte multă apă și să renunțe. Este și foarte cald și fiind nemâncat se putea întâmpla orice. Eu îi cer încă o dată să renunțe. Organismul mai poate rezista, numai că poate avea mari probleme de sănătate și poate ajunge chiar la spital. Poate să-și facă dreptate și pe alte căi”, a precizat medicul Mihai Moisescu.

Al treilea om de afaceri face plângere la DNA

Mihai Râmescu a depus ieri dimineață la Prefectură memoriul pe care i l-a cerut prefectul Claudiu Teodorescu, în care a prezentat întreaga situație. Același lucru a trimis și la Parlamentul României, dar și la Ministerul Afacerilor Interne. Râmescu a declarat că astăzi va depune o plângere împotriva lui Viorel Caragea și la Tribunalul Gorj, pentru că a fost încurajat să facă acest lucru și de Ayman Al-Madani, un cetățean sirian care a avut afaceri în Gorj. „Am depus memoriile la toate instituțiile, o să fac o plângere și la Tribunalul Gorj. Domnul Al-Madani m-a sunat și mi-a spus că vrea să ia legătura cu presa din Gorj să povestească cum a fost distrus el ca om și cum i-a fost distrusă afacerea pe care o avea la Târgu Jiu. El avea un cabinet stomatologic. Acum și-a deschis ceva firme în Germania și înțeleg că și el a fost în situația mea și vrea să facă un denunț la DNA”, a spus Râmescu. Ar fi al treilea om de afaceri care se plânge de abuzurile lui Caragea, după Mihai Râmescu de la Ghiocela şi Alexandru Lupulescu de la Lexistar.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: