RAPORT: Giurcău a fost destituit din motive disciplinare

Mădălin Giurcău a fost destituit de la şefia Protecţiei Consumatorului din motive disciplinare, după o cercetare care a durat mai multe luni. Giurcău a fost reclamat la Autoritatea Naţională de mai mulţi subalterni, iar acuzaţiile aduse de aceştia s-au confirmat. Giurcău a fost destituit atât pentru purtare abuzivă faţă de salariaţi, dar şi pentru controalele făcute în afara orelor de program sau pe care nu le-a înregistrat. Verificarea acestor abateri a început în noiembrie anul trecut, dar a durat mult pentru că în primele săptămâni Giurcau s-a sustras controlului prin neprezentarea la comisie.

Mădălin Giurcău s-a dovedit a fi un accident nefericit la conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Giurcău a ajuns comisar şef cu susţinerea lui Marius Vlaicu, preşedintele UNPR Gorj la acea vreme, în ciuda faptului că multe dintre problemele de comportament ale acestuia erau deja cunoscute. Vlaicu se dezice acum de Giurcău şi nu îşi asumă eşecul numirii. „Nu partidul îşi numeşte directorii, directorii sunt numiţi prin concurs. Dânsul a câştigat un concurs organizat de ANFP”, a spus Vlaicu aseară, în cadrul emisiunii „Provocare la adevăr”. Vlaicu a uitat că a fost principalul susţinător al lui Giurcău, care îşi căutase sprijin şi la PDL. La fel cum a uitat şi faptul că Giurcău a picat concursul cu o ruşinoasă notă doi. „Îl susţinem în continuare pe domnul Mădălin Giurcău care a participat la un concurs şi la concursul respectiv a luat nota doi, iar doamna aproape şapte”, declara Marius Vlaicu în luna mai a anului trecut. Iar susţinerea s-a văzut, Giurcău câştigând în final un concurs la care a participat singur.

Una dintre persoanele care au contestat public susţinerea lui Giurcău pentru şefia CJPC Gorj a fost consilierul judeţean Ionel Manţog. Democrat-liberalul îşi aminteşte că la acea vreme a primit SMS-uri de ameninţare: „Dacă aş fi arătat mesajele primite organelor în drept şi acestea şi-ar fi făcut datoria, probabil că vorbeam azi de răspunderea penală a unor mafioţi”. Manţog crede că responsabil de numirea lui Giurcău este Marius Vlaicu, care ar mai avea pe conştiinţă o asemenea numire: „Este un exemplu despre ce nu trebuie să facă politicienii. Cei care cred că politica este arta de a păcăli societatea trebuie cât mai urgent trimişi pe centura politicii”.

Reclamat de şapte salariaţi ai CJPC Gorj

Giurcău a fost reclamat la comisia de disciplină de şapte salariaţi ai comisariatului, care l-au acuzat de purtare abuzivă atât faţă de ei, cât şi faţă de agenţii economici. În urma verificărilor, comisia a dispus destituirea lui Giurcău din motive disciplinare. „Începând cu data de 2 aprilie 2012, domnului Giurcău Claudiu Mădălin … îi încetează raportul de serviciu … pentru săvârşirea repetată a unor abateri disciplinare sau a unei abateri disciplinare care a avut consecinţe grave”, se arată în Ordinul nr. 50 din 23 martie 2012 al şefului ANPC.

Funcţionarii care au semnat memoriul împotriva lui Giurcău sunt: Boblea Aura, Braia Rodica, Cojocaru Elena, Enache Constantin, Gherghina Constantin, Horcea Ion Daniel şi Răducan Mihaela.

Printre faptele comise de Giucău în complicitate cu un alt salariat se numără controalele făcute în afara programului, dar şi neînregistrarea invitaţiilor trimise la firme pentru a se prezenta cu actele la control. Comisia a mai constatat faptul că Giurcău a prejudiciat imaginea instituţiei, prin scandalurile în care a fost implicat şi care au fost mediatizate în presă.

Giurcău s-a sustras controlului

Mădălin Giurcău a intrat în atenţia Comisiei de Disciplină în luna noiembrie a anului trecut. Verificarea a durat însă câteva luni pentru că Giurcău s-a sustras, nu s-a prezentat la primele audieri, nu a trimis documentele solicitate. Abia când a înţeles că lucrurile devin serioase, Giurcău a cerut o copie xerox a dosarului de cercetare.

După cele câteva luni de verificări, comisia a constatat că Giurcău nu a respectat condiţiile de evaluare a salariaţilor, nu a înregistrat notificările trimise către agenţii economici cu privire la controale, a făcut controale  seara, în afara orelor de program. Pentru toate acestea şi multe altele, Giurcău a fost destituit disciplinar.

ÎNLOCUITOR

Mandatul de comisar şef al lui Mădălin Giurcău va înceta pe data de 2 aprilie, când va fi înlocuit, cel mai probabil, de Rodica Braia, până la organizarea unui concurs.

AMENINŢĂRI

Mădălin Giurcău a declarat ieri că este victima „patronilor de presă“ pe care i-ar fi deranjat cu anumite controale şi spune că imediat după ce va primi decizia de încetare va face dezvăluiri.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: