Raportul corpului de control, citit diferit de Manu şi Călinoiu

Firma care asigură managementul privat al spitalului din Târgu Jiu, Tetraedru Consulting, susţine că un raport al Ministerului Sănătăţii arată că deficienţele sesizate de firmă cu privire la Laboratorul de Analize Medicale sunt reale. Precizarea vine după ce şeful judeţului, Ion Călinoiu, susţinuse, în baza aceluiaşi raport, că „cele sesizate de Nicoleta Manu cu privire la neregulile din laborator nu s-au adeverit. În raport se specifică foarte clar că nu au fost depistate probleme referitoare la analizele efectuate”.

Reprezentanta firmei Tetraedru, Nicoleta Manu, a spus ieri că membrii Corpului de Control din minister au constatat discrepanţe între numărul analizelor efectuate şi rezultatele eliberate. „Din raport rezultă că deficienţele sesizate de firma TETRAEDRU privind nerespectarea regimului de completare a formularelor şi tipizatelor din laborator, modul defectuos de organizare şi funcţionare a laboratorului de analize medicale, diferenţele între numărul de analize raportate în sistemul software al laboratorului, numărul de analize înregistrate în sistemul general al spitalului, inexistenţa inventarului pentru magazia din laboratorul de analize medicale, neglijenţa în efectuarea înregistrărilor în fişele de magazie, buletine de analize medicale, registrul de certificate medicale şi registru de consultaţii sunt REALE”, spune Nicoleta Manu, directorul de implementări strategii al firmei Tetraedru.

Manu a mai precizat că neregulile din laborator au fost admise şi de Consiliul Judeţean. „Dincolo de exprimarea în termeni foarte tehnici şi profesionali ai Comisiei, rezultă existenţa unor probleme reale şi de necontestat în managementul de laborator, probleme care pot fi soluţionate prin implementarea măsurilor propuse de TETRAEDRU şi Corpul de Control Ministerial. De altfel, Consiliul Judeţean, autoritatea care are în subordine Spitalul Judeţean, a admis aceste nereguli solicitând schimbarea din funcţie a şefului de laborator”, a menţionat Manu.

Unii au avut raportul înainte de avizare

O altă supărare a preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost aceea că a primit raportul de la Colegiul Medicilor, nu de la Tetraedru, cum i s-ar fi părut normal.

Reprezentanţii firmei Tetraedru susţin că au intrat în posesia raportului abia în data de 25 februarie. „Spitalul Judeţean Târgu Jiu a primit Raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii în data de 25 februarie. Nu ştiu de unde Colegiul Medicilor au avut un Raport pentru a-l prezenta preşedintelui Consiliului Judeţean în data de 18 februarie. Raportul real semnat şi parafat a plecat de la Ministerul Sănătăţii în data de 20 februarie. O să cer la Colegiul Naţional al Medicilor să mi se spună de unde are Colegiul Medicilor din Gorj un Raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii”, a declarat Marius Sponoche, actualul manager al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Raport: CJ Gorj nu a finanţat spitalul

Contradicţii între fostul manager al spitalului şi preşedintele Consiliului Judeţean există şi pe tema banilor. În timp ce Călinoiu se laudă că anual sume mari de bani se duc către spitale, raportul arată că în 2013 Consiliul Judeţean nu a finanţat spitalul. „Referitor la finanţarea şi derularea procedurilor de achiziţii publice, din raport rezultă următoarele: spitalul nu înregistrează arierate; din datele verificate se evidenţiază faptul că finanţarea de la DSP Gorj este conformă cu solicitările unităţii sanitare; Consiliul Judeţean Gorj în anul 2013 nu a finanţat Spitalul Judeţean Târgu Jiu, iar CAS Gorj mai are de restituit la capitolul medicamente din programe de sănătate finanţate suma de 304.931 lei”, se arată în raportul citit de Nicoleta Manu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: