Electricianul de la Roşia a aflat de la ziarişti că a fost dat afară

Complexul Energetic Oltenia a făcut, ieri, câteva precizări legate de cazul lui Ionel Ianculescu, angajat la Cariera Roşia, care nu mai ştia care este situaţia sa la locul de muncă. Compania spune că Ianculescu a fost dat afară de pe 20 decembrie 2013, dar omul a aflat abia ieri de la jurnalişti. Acesta spune că va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, dar şi instanţa deoarece până acum nu a primit decizia de concediere.

Ionel Ianculescu susţine că a fost în concediu medical timp de 88 de zile, începând cu octombrie. Când a revenit la serviciu el fost anunţat, verbal, de şefi că este în concediu fără plată. Astfel, de pe 13 ianuarie nu a mai fost la serviciu. „De la 13 ianuarie n-am mai fost. Nu m-au primit. Nu mi-au mai oferit nimic, nici vestiar unde să mă schimb, nimic. Mi s-a spus că sunt în fără plată“, spune omul.

Compania energetică susţine că Ianculescu nu are cum să fie în concediu fără plată deoarece nu mai este angajatul firmei din decembrie 2013. CE Oltenia spune că electricianul Ionel Ianculescu a intrat in concediu medical începând cu 1 octombrie, pe toata durata lunii octombrie. În noiembrie, spune compania, omul nu s-a mai prezentat la serviciu, fără prelungirea concediului medical anterior şi fără nicio altă motivare. Drept urmare, în decembrie a fost efectuată cercetare disciplinară, pe data de 13 decembrie, dar salariatul nu s-a prezentat la comisie. „Comisia de cercetare a stabilit ca măsură disciplinară desfacerea Contractului Individual de Muncă, înştiinţarea fiind trimisă salariatului, la aceeaşi adresă de domiciliu, îin data de 20.12.2013“, anunţă producătorul de energie.

Ionel Ianculescu a rămas şocat atunci când a aflat de la jurnalişti că nu mai este angajat. El spune că nu a fost convocat la comisia de disciplină, nu a absentat nemotivat pentru că a fost în concediu medical şi nici nu a primit decizia de concediere. „Nu am fost convocat la nicio comisie de disciplină. Eu nu am nici un document, nimic. Totul a fost la nivel de discuţie. Verbal. Nu mi-au dat decizie de încetare. Chiar pe 18 decembrie am fost cu soţia în audienţă la domnul director Horhoianu şi mi-a spus că se rezolvă“, a declarat Ianculescu, omul ameninţând cu sesizări la instanţă şi ITM Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: