RAR pregăteşte cazierul autoturismelor prin SMS

Registrul Auto Român şi Autoritatea de Supraveghere Financiară au decis implementarea și derularea unui serviciu prin care toţi cei care vor să cumpere o maşină second hand pot afla prin SMS cazierul maşinii: numărul real de kilometri, deficienţele tehnice avute de-a lungul timpului şi cazierul de daune.

„Suntem în plină creaţie a cazierului. Suntem în linie dreaptă pentru implementarea acestui proiect. Printr-un singur SMS, un cumpărător al unui autoturism va avea informaţii despre kilometraj, despre daunele pe care le-a suferit autoturismul. Când îşi cumpără o maşină să ştie de la început ce cumpără. Sperăm ca în maxim două luni să fie gata”, a declarat directorul RAR, George Adrian Dincă.

La începutul anului, Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţa că, în limitele furnizării unor informaţii care se supun reglementărilor de protecţie a datelor, va sprijini acest proiect prin transmiterea de informaţii privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună. (A.A.)

Vizualizări: 763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: