Băleşti: Fost dispensar, acum after school. Se depun cereri!

Veşti bune pentru localnicii din comuna gorjeană Băleşti. Primul centru after school din localitate va funcţiona din toamnă. Părinţii care vor să-şi lase copiii la acest centru, după orele de curs, sunt aşteptaţi la şcoala din Ceauru pentru a depune cererile.

Este vorba de primul after school din Băleşti. Centrul în care copiii din localitate vor putea să-şi facă temele după terminarea orelor de curs, sub supravegherea dascălilor, a fost înfiinţat în clădirea fostului dispensar, care a fost odinioară şi sediu de primărie. Clădirea a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri de la bugetul local. 

La un an de la demararea proiectului, autorităţile locale anunţă că acest centru va fi pus în funcţiune de luna viitoare. „Centrul after school va funcţiona începând cu data de 17 septembrie. Doritorii sunt rugaţi să se adreseze conducerii Şcolii Gimnaziale «Antonie Mogoş». Cadrele didactice din localitate se vor ocupa de copiii de la centrul after school, prin rotaţie. Centrul poate găzdui până la 30 de copii. Minimul cu care putem funcţiona este 12. Hrana pe care o vor primi copiii va fi tip catering, iar costurile vor fi suportate de părinţii. Utilităţile vor fi asigurate de primărie”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Dotarea cu mobilier este asigurată din fonduri europene, pe un proiect mai amplu accesat de autorităţile locale. Primăria a investit aproximativ 320 mii lei pentru reabilitarea clădirii. De asemenea, în următoarea perioadă vor începe şi lucrările de reabilitare a grădiniţei din satul Ceauru. Investiţia va fi realizată cu fonduri de la Uniunea Europeană. Executantul desemnat în baza unei licitaţii este o firmă din Gorj. „Ne dorim să inaugurăm această unitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pe perioada derulării lucrărilor, preşcolarii vor studia în sălile de clasă ale şcolii din satul Ceauru”, a precizat primarul din Băleşti.

Vizualizări: 2,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: