Rătăcit pe munte pe cod portocaliu

Salvamontiștii gorjeni au plecat sâmbătă noaptea în căutarea unui bărbat de 70 de ani, epuizat, rătăcit în zona de creastă a masivului Parâng. "Persoana a fost surprinsă de vremea rea și de lăsarea întunericului, a pierdut poteca marcată și, epuizată de efort, a cerut sprijinul salvamontiștilor", a transmis Salvamont.

Un echipaj de salvamontiști a plecat din Baza Salvamont Rânca, iar un alt echipaj din baza Salvamont Târgu Jiu. Acesta din urmă va aborda masivul pe partea sudică, ca resursă de sprijin, în situația în care persoana nu poate fi transportată către Rânca.

"Salvamontiștii sunt în legătură cu persoana epuizată, încearcă să îi mențină o stare psihică bună, iar aceasta a reușit sa se adăpostească lângă o stâncă și încearcă să se protejeze cât mai bine de ploaia și vântul care se manifestă în zonă și să reziste scăderii temperaturii din timpul nopții până la sosirea salvatorilor", a mai precizat sursa citată.

Ambele echipaje de salvamontisti intervin cu câte o ambulanță Salvamont care va rămâne la capătul traseului turistic și va fi încălzită pentru situația în care va fi nevoie de o refacere rapidă a echilibrului termic al victimei.

actualizare, duminică: "Final fericit după o acțiune de salvare nocturnă, de peste 11 ore, în condiții meteo de cod portocaliu, actiune derulata cu succes de Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj", a anunțat Salvamont duminică dimineața.
 


Vizualizări: 1,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: