Răuţ a pierdut procesul cu CE Turceni

Ion Răuţ a pierdut procesul prin care contesta demiterea sa din funcţia de director de personal al Complexului Energetic Turceni. Acesta şi-a pierdut postul de conducere la începutul anului, locul său fiind luat de democrat-liberalul Corneliu Gârjoabă. Răuţ a considerat că înlocuirea sa a fost făcută fără respectarea legislaţiei în vigoare la acel moment şi a cerut instanţelor de judecată să fie repus în funcţie.

O instanţă a Tribunalului Gorj a respins solicitarea lui Răuţ, acesta declarând că nu se va lăsa învins. Fostul director spune că va contesta sentinţa la Curtea de Apel Craiova. Acesta şi-a înfiinţat şi o asociaţie a foştilor directori liberali care la începutul anului au fost schimbaţi de noua putere politică, dintre cei care s-au adresat instanţelor de judecată prin intermediul asociaţiei respective doar unul singur a obţinut câştig de cauză.

Ion Răuţ a fost numit director de resurse umane de guvernarea liberală. Pe perioada mandatului său a profitat de funcţie pentru a demite sau retrograda tot ce avea altă culoare politică decât el. Cu toate acestea, la schimbarea puterii, Răuţ avea pretenţia să rămână pe funcţie pe criterii profesionale, ca şi cum acesta ar fi stat la baza numirii sale.

Deşi Răuţ s-a remarcat prin prigonirea salariaţilor, acesta nu a fost demis atunci când puterea politică s-a schimbat. În schimb, postul lui de director a fost restructurat, lui Răuţ oferindu-i-se alt post corespunzător pregătirii sale profesionale. Pentru că noul post nu era de director, şi nici nu îi asigura birou în sediul administrativ, Răuţ a refuzat să se prezinte la noul loc de muncă. Mai întâi şi-a luat concediu medical, 90 de zile cât avea dreptul, apoi ar fi trebuie să se prezinte la locul de muncă, dar nu a făcut asta. Pe cale de consecinţă, atunci când a acumulat numărul de absenţe nemotivate prevăzut de lege, Răuţ a fost concediat. Fostul director al CE Turceni a contestat concedierea în instanţă, dar nu a avut câştig de cauză.

SECURISTUL

Ion Răuţ era cunoscut încă din perioada comunistă la Întreprinderea Minieră Turceni, acesta fiind atunci securistul unităţii. În 2005 a ajuns cunoscut opiniei publice ca şef al Corpului de Control al CE Turceni, calitate în care a colaborat cu poliţia şi presa la fabricarea unor dosare penale. (C.P.)

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: