Nănuţ de la Căi Ferate, reclamat că e şef fără concurs

Şeful de secţie de la Căi Ferate Turceni, Constantin Nănuţ, conduce unitatea, din noiembrie 2014, fără concurs. Potrivit unei sesizări primite de Pandurul, Nănuţ nu a susţinut nici până acum concurs şi nu are studiile necesare pentru a ocupa funcţia. Şeful de la Căi Ferate confirmă că e numit pe funcţie, dar spune că are toate calificările necesare.

Constantin Nănuţ a ajuns de pe lista „personalului aflat în curs de plasare“ de la Turceni direct şef la CE Oltenia, la Căi Ferate, secţia Turceni. Un cititor a sesizat că, deşi s-au făcut concursuri pentru mai multe funcţii din complex, pentru unitatea pe care o conduce Nănuţ nu a fost organizat. De asemenea, Nănuţ, actualul şef, nu ar avea studii superioare tehnice, necesare pentru ocuparea acestei poziţii.

Nănuţ spune că are toate studiile necesare şi că are exact ce-i trebuie, Facultatea de Ştiinţe Economice pentru că face management, şi vechime de 30 de ani în sectorul căilor ferate. „Cred că sunt singurul expert în domeniul de cale ferată cu toate calificările. Sunt absolvent de Ştiinţe Economice, absolvent al cursului de impiegat de mişcare în 1983, iar în 1989 am absolvit Şcoala de şefi staţie Căi Ferate. Ce facultate tehnică, trebuie economică, pentru că aici fac management. Unde scrie că trebuie să am facultate tehnică? E funcţie de conducere. (...) Eu sunt titularizat pe post. O dată te titularizezi. Ştiţi că înainte m-au schimbat politic. Nu sunt cu concurs, ci numit în funcţia de şef secţie. Postul nu e vacant, cum să fie vacant, eu am drept de semnătură. E o iluzie a lor, vor să împroaşte cu noroi în mine. Cine îşi permitea să mă încadreze dacă nu corespundeam? Mai legal ar fi dacă ar avea şi ei curs în cale ferată“, spune Nănuţ. El a mai adăugat că a reuşit să reducă consumurile de combustibil cu 30% şi a crescut productivitatea muncii cu 6%.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: