Sfecla roșie ajută la stimularea înfloririi plantelor de interior

Plantele de apartament nu arată atât de bine iarna, când refuză să mai facă flori. Acestea nu se bucură de aerul uscat și de lipsa soarelui dar pot fi ajutate cu anumiți fertilizatori naturali.

Pentru a face un îngrășământ natural pentru plantele tale de interior este necesară o sfeclă roșie sau o parte din apa în care ai fiert sfecla roșie. Aceste legume rădăcinoase sunt pline de vitamine și microelemente benefice atât pentru legume cât și pentru flori. În plus, sfecla conține potasiu, fluor, calciu, fosfor și magneziu.

Acest îngrășământ va ajuta plantele să înflorească frumos și abundent și să-și mențină inflorescențele pentru o perioadă mai lungă de timp. Nu pregătiți acest îngrășământ natural în avans pentru că își va pierde potența. Asigurați-vă că utilizați întotdeauna decoct de sfeclă roșie proaspătă.

Fertilizează-ți plantele astfel o dată pe luna și vei vedea îmbunătățirea lor foarte curând când vor arăta mai sănătoase și mai frumoase.

Sfecla roșie se dă prin răzătoare sau prin blender, cu tot cu coaja. Se adaugă putina apa(50-100 ml) și se lasă să stea cel puțin o jumătate de oră. Apoi se strecoară, presând bine pentru a se scurge tot lichidul.

Soluția obținută se diluează cu 2 l de apa la temperatura camerei si astfel se udă  cu ea aproximativ15-20 de plante de interior.

Vizualizări: 5,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: