Războiul contractelor în Gorj. Cine a luat mai mulţi bani de la stat!

Campania electorală ce urmează în noiembrie pare să fie una dintre cele mai dure, dat fiind că politicienii Gorjului deschid un subiect pe care, printr-o lege nescrisă, nu-l abordau niciodată. Este vorba despre banii pe care fiecare îi încasează de la instituţii publice sau companii de stat la vedere sau prin interpuşi. Luni, PSD a cerut ministrului energiei să publice contractele cu CE Oltenia, ale tuturor politicienilor. Rămâne de văzut dacă politicienii îşi vor arăta banii publici sau este, din nou, un exerciţiu de imagine.

 Solicitările făcute de cele două mari partide din Gorj, PNL şi PSD, lasă un gust amar deoarece este imaginea sistemului corupt şi pentru care gorjeanul de rând nu contează. Înainte cu câteva luni de campania electorală se poartă scoaterea contractelor pentru a vedea cine a câştigat mai mult. Subiectul abordat de politicieni poate deschide Cutia Pandorei, însă după ani de zile de furăciuni, cu siguranţă nici speranţa nu a mai rămas în Gorj. Politicienii se toarnă unii pe alţii şi se acuză unii pe alţii că au luat bani de la stat.

Ba tu ai luat mai mult, ba tu....şi tot aşa!

Pe scurt, PSD Gorj a anunţat presa că vor avea loc declaraţii de presă, neanunţate până atunci. În faţa ziariştilor s-a prezentat purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Anca Borduşanu. Ea a făcut o solicitare publică pentru ministrul energiei, Victor Grigorescu. „Solicităm ministrului Energiei să scoată şi să facă publice toate contractele, indiferent de culoarea politică, pe care o are administratorul societăţilor care au avut sau au contracte cu Complexul Energetic Oltenia. Au apărut în spaţiul public contracte cu sume fabuloase, vrem să vedem şi noi ce contracte mai sunt şi care sunt acei băieţi deştepţi din CE Oltenia”, a spus Anca Borduşanu. Reprezentanţii PSD Gorj nu au precizat însă ce măsuri vor fi luate în condiţiile în care pe listă se vor afla şi afacerişti din rândul social-democraţilor. După câteva ore, PNL Gorj a remis un comunicat de presă solicitând celor de la PSD să îşi publice şi ei contractele cu CEO, dar şi cu alte instituţii ale statului. Liberalii spuneau că ei au fost transparenţi şi că Dan Vîlceanu, liderul PL Gorj, şi-a prezentat contractele. În declaraţia de interese de anul acesta apar contracte cu CE Oltenia de aproape 2 milioane de lei. TV Sud a publicat, luni, mai multe documente din care reiese că în perioada 2007-2015, firmele deţinute de familia preşedintelui PNL Gorj, în asociere cu alte firme, au câştigat contracte de peste 25 de milioane de euro cu CEO. PNL a nominalizat câteva persoane care ar trebui să dea explicaţii cu privire la contractele cu statul. Prima nominalizată a fost Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD. A urmat soţia lui Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Codruţa Florescu, Ion Călinoiu, fostul preşedintele al Consiliului Judeţean, Bebe Ionică, fost secretar de stat, fostul director Laurenţiu Ciurel.

Liberalii au mai cerut liderilor PSD să pună la dispoziţia presei listele cu persoanele din familiile lor care au fost angajate, ocupă sau au ocupat funcţii de conducere în Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu-Jiu sau alte instituţii ale statului, în ultimii 5 ani.

Liberalii susţin că ei nu au rude angajate, care deţin sau au deţinut funcţii în instituţiile publice de la judeţ şi nici în CE Oltenia deoarece nu au înaintat o listă presei.

Vizualizări: 4,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: