Razie a poliţiştilor printre taximetrişti

Aveţi grijă în ce maşină vă urcaţi atunci când aveţi nevoie de un taxi! Şoferul poate fi băut! În urma unor controale de rutină privitoare la modul în care se desfăşoară serviciul de taximetrie prin cele două municipii ale judeţului Gorj, Târgu Jiu şi Motru, poliţiştii târgujieni au descoperit că unul dintre şoferii de taxi era băut. Acesta a rămas fără permis şi s-a ales şi cu amendă.

Mai mult decât atât, taximetristul avea şi clienţi în maşină. “Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu au depistat în trafic un bărbat din municipiu, care conducea autoturismul şi efectua transport persoane în regim taxi, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest acesta a prezentat o concentraţie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Daniel Tică.

Un număr de 26 de poliţişti au desfăşurat ieri verificări în municipiile Târgu Jiu şi Motru. În urma controalelor au fost aplicate  72 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 22 s-au referit direct la activitatea de taximetrie. Principalele nereguli depistate au fost lipsa documentelor de transport şi refuzul de utilizare a aparatului de taxat.  Au fost reţinute două premise de conducere şi retrase patru certificate de înmatriculare. Mulţi dintre cei aflaţi în neregulă s-au retras la vederea poliţiei. “Sunt controale de faţadă. Vin aici şi ne ia la puricat pe noi, cei care avem toate documentele necesare, iar pe cei care ne fac concurenţă neloială şi nu au niciun document la mână, îi lasă să scape. Nu vedeţi că nu mai e niciun taximetrist prins. Păi nu am mai rămas decât noi pe aici că restul au fugit. Aşa fac tot timpul, iar poliţia nu-i prinde niciodată”, susţine un taximetrist din Târgu Jiu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: