Cu mopedul în arestul Poliţiei

Un tânăr de 23 de ani din Runcu a ajuns în arestul poliţiei după ce a furat un moped. Ca să nu dea de bănuit, acesta a vândut mopedul tocmai la Băleşti pe 500 de lei. Agravant este faptul că tânărul a luat cu el şi un minor de 15 ani, pe care l-a îndemnat la fapte ce contravin legii.

La începutul lunii septembrie un târgujian a reclamat la poliţie faptul că cineva i-a furat mopedul din curtea casei, din Runcu. După aproape trei săptămâni de căutări, poliţiştii au reuşit să identifice făptaşii. Aceşti sunt doi tineri din localitate. Unul de 23 de ani, iar celălalt de doar 15 ani. Valoarea mopedului se ridică la peste 3.500 de lei, conform declaraţiei proprietarului, însă cei doi, în graba de a-l valorifica, nu au obţinut decât 500 de lei pe el. “Ca urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt un tânăr de 23 ani şi un minor de 15 ani, ambii din comuna Runcu, judeţul Gorj. Tânărul de 23 de ani a fost reţinut şi a fost prezentat procurorilor are au decis eliberarea sa din arestul poliţiei şi au dispus măsura ca acesta să nu părăsească ţara pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Pe lângă pedeapsa prevăzută de lege pentru furt calificat, suspectul va fi cercetat şi sub aspectul comiterii infracţiunii de corupere de minori la acţiuni de infracţiune.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: