Secrete prin care nu îți înnegresc murăturile

Dacă vrei să prepari cele mai gustoase murături, dar și să reziste în timp, ar trebui să ții cont de anumite trucuri. Există anumite trucuri secrete care nu îți înnegresc murăturile, unul dintre acestea fiind sarea pe care o foloseşti.

Murăturile gustoase și care nu se înnegresc în timp au un secret aparte, respectiv sarea folosită. Cea recomandată este sarea neiodată, deoarece iodul distruge murăturile. Pentru ca şi conopida să nu ți se înnegrească, este bine să folosești un oțet deschis la culoare și să ții borcanele la un loc întunecos.

Dacă vrei să pui varză la murat, fii atent și la cantitatea de sare folosită. Se recomandă, de asemenea, să o verifici la câteva zile după ce ai pus-o. Zeama se gustă, butoiul se agită și se mai verifică apoi peste alte două zile, dacă este îndeajuns de sărată, întrucât sarea o va menține.

Mai trebuie să știi că deasupra murăturilor se pune o farfurie sau crengi de vișin, pentru a sta bine sub saramură.

Ar fi ideal să dizolvi bine sarea de la început în apă fierbinte, pe care să o lași să se răcească sau să o torni chiar fierbinte peste legume.

Vizualizări: 3,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: