Razie de amploare în Piaţa Centrală din Târgu Jiu. Amenzi!

Mobilizare de forţe, joi dimineaţă, în Piaţa Centrală din Târgu Jiu. Peste 60 de poliţişti din mai multe structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au descins în cel mai mare târg al municipiului. Au fost date zeci de amenzi, iar câteva persoane au fost aduse la sediul poliţiei, pentru identificare.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, criminalitate economică, investigaţii criminale şi Serviciul de Acţiuni Speciale. „Acţiunea a avut ca scop depistarea şi combaterea infracţiunilor de comerţ ilicit, a infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă, infracţiunilor la regimul rutier şi activitatea de piraterie în domeniul transportului de marfă şi persoane, precum şi pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârşirea de infracţiuni, acte de cerşetorie şi vagabondaj”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Oamenii legii au verificat 19 societăţi comerciale care desfăşoară activitate în Piaţa Centrală. În timpul controalelor, au fost constatate două infracţiuni şi au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.500 de lei. De asemenea, au fost verificate peste 40 de autovehicule şi legitimate peste 85 de persoane. De asemenea, cinci persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru identificare şi amprentare. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 2.500 de lei.

Reprezentanţii IPJ Gorj au anunţat că acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare, în târguri, pieţe agroalimentare şi centre comerciale de pe raza judeţului Gorj.

 Păcăliţi prin „Metoda Masajul”

Poliţiştii gorjeni au efectuat şi o activitate informativ-preventivă, distribuind pliante cu informaţii şi recomandări. Au purtat discuţii pe aceste teme cu cetăţenii prezenţi în Piaţa Centrală. Le-au adus la cunoştinţă despre cea mai nouă tehnică de păcălire folosită de hoţi, „Metoda Masajul”, prin care li se oferă un masaj gratuit, cu scopul de a intra în locuinţă şi a-i prădui.

Unii bătrâni spun că au fost păcăliţi de anumiţi indivizi chiar în Piaţa Centrală. „Am cumpărat ceva din Piaţa Centrală, iar produsul nu corespundea. Am pierdut atunci vreo 240 de lei. Sunt pensionar, pentru mine este o sumă mare. S-a întâmplat acum o lună şi ceva”, a spus un pensionar.

Vizualizări: 4,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: