Razie după chiulangii prin barurile din Târgu Jiu

Surpriză de proporţii pentru zeci de elevi din municipiul Târgu Jiu care luni la prânz se aflau în baruri sau cafenele din zona centrală a oraşului. În loc să fie prezenţi la ore, aceştia au preferat să îşi piardă vremea prin locuri în care nu ar fi trebuit să fie, scuzele găsite de chiulangii fiind dintre cele mai diverse.

Cei mai mulţi dintre elevi au menţionat că nu aveau ore şi că se aflau în timpul liber, explicaţia fiecăruia fiind verificată de poliţişti şi de directorii şcolilor de la care provin elevii.

Localurile din zona centrală au fost în atenţia agenţilor pentru că aici este şi un număr mai mare de elevi. În apropiere de amfiteatrul în aer liber din centrul municipiului câţiva elevi de clasa a noua şi a zecea jucau biliard în momentul în care poliţiştii i-au luat la întrebări.

„Noi am avut «Săptămâna Altfel» şi acum am zis să ne recreăm. Am făcut ceva despre Ecaterina Teodoroiu, iar acum am venit la biliard. Poliţiştii ne-au luat datele, nu e nicio problemă, că doar nu am făcut ceva rău. Nu consumam alcool, nu făcea nimeni scandal, nu văd de ce să ne facem vreo grijă”, a explicat unul dintre elevii legitimaţi.

La un alt local, la mai multe mese erau grupuri de câte 2-3 elevi care stăteau la taclale lângă o cafea sau un suc. La una dintre mese, doi elevi chiar îşi făceau temele, fiind cu cărţile şi caietele în faţă, lucru care i-a surprins pe poliţişti. Chiar şi cei doi au fost însă legitimaţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, menţionând că poliţiştii vor discuta fiecare caz în parte cu directorii şcolilor de la care provin elevii găsiţi în baruri. Doar unităţile de învăţământ pot dispune o eventuală sancţionare a acestora în cazul lipsei de la ore.

În total, din cei circa 30 de elevi legitimaţi pentru că erau prin cârciumi, agenţii au descoperit că 12 ar fi trebuit să fie la cursuri în acel moment, chiulul lor fiind cert.

Vizualizări: 13,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: