Sărățele de casă, fragede și moi

Ingrediente necesare: 700 g făină, 1 lingură sare, 250 g unt, 6 linguri untură de porc, 2 gălbenușuri, 150 g smântână, 250 g cașcaval ras, 100 ml lapte cald, 1 linguriță zahăr, 30 g drojdie proaspătă, 1 ou pentru uns, boia de ardei dulce – după gust.


Mod de preparare: Dizolvăm drojdia și zahărul în laptele cald. Lăsăm amestecul deoparte, la loc cald, până drojdia se activează.

Cernem făina într-un bol mare. Adăugăm sarea, cubulețele de unt, untura, gălbenușurile, jumătate din cașcavalul ras, amestecul de drojdie și frământăm aluatul până se desprinde ușor de pe mână și de pe marginile vasului. Lăsăm aluatul deoparte timp de 15 minute.

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 160 de grade, încălzire sus-jos.

Întindem aluatul subțire, la 0,5 cm și presărăm un pic de boia deasupra (opțional). Ungem cu ou, presărăm cașcavalul rămas deasupra și tăiem în fâșii. Transferăm sărățelele pe tăvile pregătite și le dăm la cuptor pentru 20-25 minute.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: