Razie în patru centre comerciale din Târgu Jiu

Zeci de poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Vămii şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat controale în magazinul chinezilor, Altex, Romarta şi un alt magazin de mobilă pentru a depista comerţul ilicit cu produse, dar şi munca la negru. Urmează ca oamenii legii să se pronunţe în legătură cu neregulile constatate.

Magazinul chinezilor a fost împânzit de poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Gărzii Financiare, ITM Gorj şi Vama Târgu Jiu. Angajaţii centrului comercial au dat socoteală pentru fiecare produs. „Continuăm acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite de comerţ, de evaziune fiscală, precum şi a muncii la negru. Verificăm simultan patru centre comerciale ce au ca obiect de activitate comerţul cu articole de îmbrăcăminte, produse electronice, articole de mobilier”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.  

Control după control

Reprezentanţii centrului comercial deţinut de asiatici spun că toate produsele sunt comercializate legal. „Noi avem toate actele în regulă, nu înţeleg de ce trebuie să facă atâtea controale. Este în regulă toată marfa. Dacă a mai rămas un articol, două pe care să-l fi omis”, a precizat una dintre vânzătoare.

Nu este pentru prima dată când acest centru comercial este sancţionat. În urmă cu o săptămână au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 100.000 de lei şi aplicată o amendă tot de aceeaşi valoare de către comisarii Gărzii Financiare Gorj. Reprezentanţii magazinului spun că au înregistrat pierderi în perioada în care s-au efectuat controalele. „Am terminat inventarul cu Garda la data de 19 martie. Sâmbătă şi duminică avem zi scurtă, din şapte zile am avut cinci închis din cauza controlului. Am pierdut mult în această perioadă. Proprietarul spaţiului nu îmi va înapoia banii de pe chirie”, a mai spus vânzătoarea.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: