Razie printre taximetrişti

Poliţiştii au făcut ieri razii în rândul taximetriştilor. Oamenii legii au urmărit în primul rând dacă taximetriştii au casele de marcat în funcţiune, dar şi dacă au toate actele în regulă. Transportatorii au fost traşi pe dreapta, chiar dacă au avut clienţi în maşină. Cei care au fost găsiţi în neregulă s-au ales şi cu sancţiuni. Cea mai mare amendă aplicată unui taximetrist este de 5.000 de lei.

Mai multe echipaje de poliţie au fost ieri pe principalele artere din municipiul Târgu-Jiu. Vizaţi au fost transportatorii în regim de taxi. Oamenii legii au urmărit dacă taximetriştii folosesc casa de marcat şi dacă au toate actele în regulă. ”Am executat o acţiune punctuală pe raza municipiului Târgu-Jiu, prin care am urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor. S-a verificat, de asemenea, dacă sunt respectate normele legale care reglementează activitatea de taximetrie, dacă inspecţia tehnică periodică a fost efectuată în termen şi dacă aparatele de taxat funcţionează corectă”, a declarat Robert Vigaru, inspector SPR Gorj.

Taximetrişti în neregulă

Unii taximetrişti au scăpat, dar alţii au plecat cu câte un proces verbal de constatare a contravenţiei. Cea mai mare amendă aplicată unui singur taximetrist a fost de 5.000 de lei. „În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii au controlat 76 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.700 de lei. Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 9 au fost aplicate în conformitate cu prevederile legii privind transportul de persoane în regim de taxi şi 4 pentru nerespectarea legii privind circulaţia pe drumurile publice.”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: