Reabilitarea exterioară a Policlinicii Novaci, finalizată

Primăria Novaci a finalizat lucrările de reabilitare exterioară a Policlinicii. În perioada imediat următoare, se va trece la modernizarea interioară. Autorităţile locale vor supune aprobării Consiliului Local un proiect de hotărâre ce vizează mutarea angajaţilor Oficiului pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ce îşi desfăşoară activitatea în incinta policlinicii. Această măsura se impune din cauză că se doreşte suplimentarea numărului de cabinete medicale din Policlinică.

Autorităţile locale de la Novaci împreună cu conducerea spitalului intenţionează să amenajeze noi cabinete medicale în incinta policlinicii. În momentul de faţă, în Policlinică funcţionează cabinete de Chirurgie, Ginecologie, ORL, Oftalmologie, Interne şi Pediatrie. După finalizarea lucrărilor de reabilitare vor fi amenajate cabinete de ortopedie şi de cardiologie. Tot în incinta policlinicii se doreşte a fi amenajată şi o salină, pentru ca întreg spaţiul să fie destinat actului medical. Acest lucru va fi posibil odată ce se vor elibera birourile unde îşi desfăşoară activitatea Oficiul pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În acest sens, urmează să fie aprobată o hotărâre de Consiliu Local. „Am finalizat lucrările de reabilitare exterioară a clădirii Policlinicii, s-a schimbat complet aspectul zonei, au fost puse pavele, iar în perioada următoare vom începe lucrările de reabilitare interioară. Era nevoie de o reabilitare totală pentru că policlinica nu a fost niciodată modernizată de când este construită, din 1958”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.
Autorităţile locale vor ca policlinica să fie folosită exclusiv pentru actul medical. „Este nevoie de mai multe cabinete, chiar pentru medicii de familie şi pentru ceilalţi medici care îşi desfăşoară activitatea în localitate. Există un spaţiu care ar putea fi transformat într-o salină. Ideea domnul manager al spitalului este una foarte bună pentru că doar un spital din Gorj dispune de salină, în partea opusă a judeţului. Pentru a putea face reorganizarea policlinicii trebuie mutate birourile celor de la Forţele de Muncă”, a mai precizat primarul Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: