Satul Broștenița a îmbrăcat straie de sărbătoare

Sărbătoare mare în comuna Fărcășești. Ieri a fost resfințită de către Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, biserica de lemn din cătunul Broștenița, care a fost reabilitată. Sute de credincioși au participat la acest eveniment religios și alte sute de localnici au fost la Zilele Cătunului Broștenița, de unde nu au lipsit tarabele cu mici și bere, iar cu această ocazie a fost organizat și un spectacol de muzică. Totodată au fost premiați și participanții la competițiile sportive desfășurate sâmbătă în comuna Fărcășești.

Biserica de lemn din cătunul Broștenița a fost reabilitată, iar ieri a fost resfințită. Credincioșii din comuna Fărcășești s-au bucurat de prezența Înalt Prea Sfințitului Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a oficiat slujba de resfințire împreună cu un sobor de preoți. Sute de credincioși au participat la acest eveniment religios.  „A fost resfințirea bisericii de lemn din cătunul Broștenița cu hramul Sfântului Ioan Botezătorul și a Sfinților Părinți Ioachim și Ana. Această biserică a fost construită în 1841. Din 2007 a intrat într-un program de reconstrucție și reabilitare și acum a fost alături de noi și Prea Sfințitul Mitropolitul Olteniei Irineu, care a oficiat o slujbă religioasă împreună cu un sobor de preoți. La biserică au fost prezenți câteva sute de credincioși”, a declarat primarul Dănuț Bălu.

Ediția a VI-a a Zilelor Cătunului Broștenița

Localnicii din Broștenița și nu numai s-au bucurat și de organizarea celei de-a șasea ediții a Zilelor Cătunului Broștenița, care a adus în localitate interpreți cunoscuți de muzică. Cu această ocazie au fost premiați și participanții de la competițiile sportive. Nu au lipsit nici anul acesta tarabele cu mici și bere. Primarul Dănuț Bălu a ținut să precizeze că acest lucru a fost posibil cu sprijinul noilor consilieri locali. „Sunt și Zilele Cătunului Broștenița și are loc acea nedeie la care participă interpreți de marcă din județul Gorj. Sâmbătă au avut loc competiții de șah, table, tenis de masă, fotbal și cu această ocazie vor fi premiați câștigătorii. Premiile constau în echipament sportiv și rucsacuri pentru toți participanții. Am reușit acest lucru cu sprijinul noilor consilieri locali, deși evenimentul era programat încă de anul trecut”, a mai spus Bălu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: