Reacţie din PSD: Unde e minte multă, e şi prostie cu grămada

Primarii PSD din Gorj nu agreează gestul Ecaterinei Andronescu, care a cerut într-o scrisoare deschisă demisia lui Dragnea şi schimbarea guvernului pe care îl consideră neprofesionist. PSD Gorj nu a avut o reacţie oficială în primele două zile de la ieşirea Ecaterinei Andronescu, deşi de obicei era printre primele organizaţii care se solidarizau cu Liviu Dragnea.

PSD Gorj, ca organizaţie, s-a ţinut departe timp de două zile de rumoarea provocată de scrisoarea Ecaterinei Andronescu. Au reacţionat însă doi primari ai PSD Gorj. Ion Bîrcă, primarul din Turburea, a spus că Andronescu nu trebuia să iasă public cu nemulţumirile pe care le are: „Unde e minte multă, e şi prostie cu grămada. Vorbim de Ecaterina Andronescu, la experienţa dumneaei, dacă nu voia să facă o răzmeriţă la nivel de ţară, putea să discute toate treburile acestea în interiorul partidului. Acolo se pot spune, ca într-o familie, şi lucruri bune, şi lucruri rele”. Bîrcă spune că Andronescu s-a învăţat cu funcţia de ministru şi nu e învăţată să stea deoparte.

Primarul PSD de la Scoarţa, Ion Stamatoiu, preferă şi el să rămână alături de Liviu Dragnea. „Nu face bine partidului gestul doamnei Andronescu, având în vedere că ce s-a întâmplat acolo, la Bucureşti, a fost organizat, aşa cum zice toată lumea şi din interior, şi din exterior. Probabil şi preşedintele Iohannis a fost implicat, şi alte partide. Eu zic că se va discuta la nivel central, cu înţelegere şi cu tact. Ca peste tot, există loc şi de mai bine”, a spus Stamatoiu.

Andronescu vrea un PSD fără Dragnea

Ecaterina Andronescu a atras atenţia că guvernul este unul neprofesionist şi că PSD se autodistruge. „Dragi colegi din PSD, vă rog să fim obiectivi şi realişti. Nu întâmplător am ajuns în această situaţie. De când există partidul acesta, noi am avut cele mai profesioniste guverne, iar în componenţa lor au făcut parte cei mai buni experţi şi profesionişti din ţară. Partidul a avut şi are resurse umane de foarte mare calitate şi specialişti adevăraţi, dar din nefericire componenţa actualului guvern nu este expresia PSD-ului şi nu reprezintă nivelul şi capacitatea profesioniştilor din partidul nostru. Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă. În acest moment dăm motive şi ocazii gratuite opoziţiei şi adversarilor noştri politici să ne atace şi, ce este şi mai dureros, dăm motive solide poporului să se alieze cu adversarii noştri politici şi să se ridice împotriva noastră”, a precizat aceasta.

Soluţiile pe care le vede Andronescu sunt demisia lui Liviu Dragnea şi schimbarea guvernului, cu rămânerea PSD la guvernare.

REACŢIE

Fostul prim-ministru Mihai Tudose crede că este necesară o discuţie la partid. „Eu cred că este nevoie de o discuţie în partid şi nu numai pe temele supuse atenţiei de dna Andronescu. A fost şi scrisoarea dlui Bădălău din ianuarie, da? Şi aceea a rămas, cumva, nediscutată. Poate greşea, dar hai să vorbim înăuntru şi cu un ton civilizat, cu argumente pro sau contra, nimeni nu deţine adevărul absolut”, a declarat Mihai Tudose.

Vizualizări: 1,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: