Romanescu ia în calcul să dea guvernul în judecată

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că va da guvernul în judecată dacă nu va avea în 2018 măcar bugetul din 2017. Prima rectificare a fost pozitivă, dar nu acoperă toate nevoile primăriei. Romanescu a spus că, în lipsa unei alte rectificări, va avea probleme în ultimele trei luni ale anului.

Guvernul a dat asigurări că fiecare primărie va avea în acest an cel puţin bugetul de anul trecut. Prima rectificare de buget i-a nemulţumit pe primari. „Eu sunt extrem de nemulţumit, chiar dacă am primit o sumă mai mare decât celelalte localităţi. Să nu uităm că Târgu Jiu a pierdut cel mai mult în urma acelei modificări legislative. Pe de altă parte, sper că guvernul va respecta legea care spune că ni se vor asigura în 2018 cel puţin veniturile pe care le-am avut în 2017”, a spus Marcel Romanescu, primarul liberal din Târgu Jiu.

„Nu vreau să mă gândesc că ne-au luat banii de la localităţi pentru a-i distribui pe alte criterii decât acela al nevoilor pe care le au cetăţenii din Târgu Jiu”, a completat Romanescu la Radio Infinit.

Suma venită la rectificare este în jur de 6,6 milioane de lei, dar banii pierduţi depăşesc 10 milioane. „În condiţiile în care nu voi avea certitudinea că voi primi chiar şi ultimul leu pe care l-am pierdut, în condiţiile în care voi constata că legea nu este respectată, voi da Guvernul României în judecată pentru recuperarea tuturor sumelor”, a spus Marcel Romanescu.

PNL Gorj a anunţat că va acorda asistenţă juridică primarilor care vor să dea guvernul în judecată, din cauza alocărilor bugetare.

Vizualizări: 1,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: