Fuiorea, din nou în fruntea primăriei Peştişani?

Ilie Fuiorea a obţinut luni, 23 noiembrie, în instanţă, anularea ordinului prefectului de Gorj prin care i-a fost încetat mandatul de viceprimar la Peştişani, după ce PSD i-a retras sprijinul politic. Fuiorea a susţinut tot timpul că, potrivit legii, un consilier poate fi exclus doar de partidul din partea căruia a fost ales. Fuiorea a fost consilier PNL şi a trecut anul trecut la PSD, pe baza ordonanţei 55. Tribunalul Gorj i-a dat dreptate lui Fuiorea, sentința fiind cu recurs. "Admite contestaţia. Anulează ordinul nr. 213/04.09.2015 emis de Instituţia Prefectului judeţului Gorj. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare".

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au spus că nu au primit încă hotărârea şi că nu se pot pronunţa deocamdată dacă vor face sau nu recurs în acest caz. Fuiorea a mai depus o acţiune pentru suspendarea executării actului administrativ emis de prefectul de Gorj. În primă fază a pierdut la Tribunalul Gorj, iar Fuiorea a făcut recurs, cauza judecându-se la Curtea de Apel Craiova. Astăzi, 25 noiembrie, este termen în acest proces. Fostul viceprimar spune că, dacă magistraţii din Bănie îi vor da câştig de cauză, va reveni în funcţia de viceprimar al comunei Peştişani. "Aştept să văd dacă face Prefectura recurs, dar nu cred. Șansele sunt mici să mai câştige. Plus că mai am miercuri un proces, recursul la cererea de anulare în regim de urgenţă a ordinului. Am pierdut aici şi se judecă la Craiova. În baza faptului că am câștigat aici, sunt şanse mari să câştig şi acolo. Dacă câștig acolo, hotărârea devine executorie și se pune în aplicare", a declarat Ilie Fuiorea.

Fuiorea a mai spus că, în situația în care va reveni în funcția de viceprimar, consilierul PSD care i-a luat locul, Cosmin Bojincă, și-ar pierde mandatul, iar actualul viceprimar, liberalul Cornel Rădulescu, ar rămâne doar consilier local.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: