Recidivist condamnat pentru că a condus fără permis

Un tânăr din Plopșoru, implicat în anii trecuți în furturi de cazane care erau sparte și duse la fier vechie contra unor sume de nimic, a primit acum o condamnare și pentru că, în perioada în care comitea furturile, a fost prins conducând fără permis. Alături de el a fost inculpat și un amic al acestuia, care ar fi susținut că el se afla de fapt la volan, acum și el primind o condamnare din partea judecătorilor.

Marian Florentin Basarabă e deja în spatele gratiilor, dar judecătorii l-au condamnat la mai multe pedepse pe care le-au contopit și care țin cont și de condamnările anterioare pe care individul le are deja. „Condamnă inculpatul Basarabă Marian Florentin la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. (…) Contopeşte pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare aplicată în cauză inculpatului Basarabă Marian Florentin cu pedeapsa de 8 luni închisoare aplicată acestuia prin sentinţa penală nr. 3006/09.12.2015 pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu, definitivă prin neapelare, în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 2 luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în total 1 an 4 luni şi 20 zile închisoare.(…) Aplică inculpatului pedeapsa de 1 an 4 luni şi 20 zile închisoare, care se majorează cu 6 luni, în final inculpatul Basarabă Marian Florentin executând o pedeapsă de 1 an 10 luni şi 20 zile închisoare”, au decis acum magistrații.
Celălalt inculpat din dosar, Iulian Claudiu Trașcă, a primit și el o amendă penală de 2000 de lei pentru comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Ambii inculpați au de achitat statului cheltuieli judiciare în cuantum de 750 de lei. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată.

Vizualizări: 556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: