Titus Corlățean nu poate fi urmărit penal

Plenul Senatului a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva fostului ministru de Externe, senatorul PSD Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora cu 26 voturi ”pentru” şi 92 ”contra”.

Titus Corlăţean a spus că respinge în termeni clari şi categorici orice acuzaţii aduse, privind îndeplinirea în mod defectuos a activităţii sau încercarea de a împiedica votul în dispora.

"Resping în termeni foarte clari şi categorici orice acuzaţie adusă. Un an şi jumătate am decis să tac lăsând anchetatorii să îşi facă treaba în mod profesionist, însă linia şi direcţia au fost cu totul altele”, a afirmat Corlăţean. 

”Am simţit un profund regret faţă de situaţia în care s-au aflat cetăţenii cu bună credinţă, dar nu şi pentru alţii”, a mai spus el.

Fostul ministru a mai spus că procedurile din MAE implică reguli stricte, atunci când se propun decizii, şi există documente în sistemul intern, memorandumuri de aprobare a unor decizii, care trec prin foarte multe etape intermediare. ”Toate acestea trec prin faţa a foarte multor alţi ochi. Dacă s-ar fi încercat ceva ilegal, încă din toamna lui 2014, vă garantez că s-ar fi aflat imediat, interinstituţional”, a completat el. (A.A.)

Vizualizări: 286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: