Reclamaţii la Poliţie şi Prefectură pentru un bilet de tratament

Ioana Talău, directoarea adjunctă a Casei Județene de Pensii Gorj, s-a plâns într-o întâlnire cu vârstnicii că există și cetățeni care depun plângeri la toate instituțiile pentru a beneficia de bilete în fiecare an. Cei care lucrează în cadrul acestei instituții sunt de multe ori persecutați de cererile anumitor persoane. Deoarece numărul biletelor primite în fiecare an este foarte mic nu există posibilitatea ca doritorii să beneficieze de acestea în fiecare an.

”Sunt cetățeni care vor să meargă în fiecare an într-o stațiune, fără bani și la un anumit hotel. E o persoană care de șapte ani mă reclamă în fiecare vară la Instituția Prefectului, la poliție, Consiliul Județean și la partide și până la urmă pentru a-și păstra imaginea fiecare din aceste instituții încearcă să facă diligențe să-i dau bilet. Și îi dau bilet, iar după ce îi dau bilet vine și le spune la ceilalți să se ducă la prefect că ia bilet”, spune Ioana Talău.

Casa Județeană de Pensii Gorj a primit pentru primul semestru al acestui an spre distribuire 1054 de bilete de tratament în mai multe stațiuni din țară, precum Amara,. Bala, Buziaș, Covasna, Felix, Vatra Dornei, Olănești, Slănic Prahova sau Sinaia. Până la această dată numărul cererilor prin care se solicită bilete de tratament au fost de peste 4200, iar în baza solicitărilor făcute de Casa de pensii numărul biletelor a mai fost suplimentat cu încă 120 de locuri, ajungând în total la 1174 bilete. ”Din aceste locuri s-au valorificat 1081, iar 93 de locuri au rămas nevândute. Cele mai solicitate stațiuni sunt Olănești, Căciulata, Covasna, Herculane, Felix., Mangalia, iar cele mai puțin solicitate sunt Amara, Buziaș și Moneasa”, menționează Ioana Talău, directoarea adjunctă a Casei de Pensii Gorj. Până acum au fost eliberate 151 de bilete gratuite pensionarilor de invaliditate, persoanelor persecutate politic, veteranilor de război, persoanelor adulte cu handicap sau celor care au suferit accidente de muncă și profesionale.

De asemenea au fost eliberate 930 de bilete cu suportarea unei contribuții, 920 pentru pensionari și zece pentru asigurați. ”Distribuirea biletelor se derulează în anul 2012 pe parcursul a 15 serii, prima serie având începutul în 19 martie 2012, iar ultima având ca dată de plecare 26.11.2012”, mai menționează Ioana Talău. Cererile se depun cu cel puțin 45 de zile înainte de luna pentru care se solicită biletul.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: