Rectificarea bugetului CEO, după 22 decembrie

Ministerul Energiei a postat pe site două proiecte de hotărâre, unul pentru modificarea Hotărârii Guvernului privind aprobarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2016 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Complexul Energetic Oltenia și altul pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al companiei. Proiectele vor fi în dezbatere până pe 22 decembrie.

Pe scurt, Ministerul Energiei a aprobat în septembrie un buget care prevedea drepturi salariale pentru mai puțin cu o mie de persoane față de câte sunt în decembrie 2016, deoarece exista un plan de concediere a 2000 de persoane. Au plecat din companie doar 800 de persoane, dar banii erau doar pentru minus 2000 de oameni.
După multe solicitări și discuții, Ministerul a pus în dezbatere publică două proiecte pentru a rezolva această problemă, însă este posibil să fie prea târziu.
Primul proiect se referă la modificări ce trebuie aduse hotărârii în care s-au aprobat bani pentru plățile compensatorii a 2000 de oameni. Banii pentru plățile compensatorii a 1200 de oameni trebuie trecuți în fondul de salarii.
“Prin prezentul proiect de act normativ se propune modificarea articolului unic al H.G. nr. 588/2016 în sensul aprobării sumei de 2975 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru anul 2016 (în loc de 12.364 mii lei) ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare, pentru un număr de 802 persoane disponibilizate din cadrul Societăţii Complexul Energetic Oltenia (în loc de 2000 de persoane disponibilizate)”, se arată în proiectul de hotărâre.
Cel de-al doilea proiect este de rectificare a bugetului. Așadar, în primul buget, la cheltuielile totale era vorba de 3.645.831 de lei, în cel rectificat va fi suma de 3.772.044 de lei. Anterior, cheltuielile de natură salarială erau de 703 milioane de lei iar acum vor fi 719 milioane de lei. De asemenea, iniţial erau 28 de milioane pentru plăți compensatorii, iar acum vor fi doar 14 milioane de lei.

Vizualizări: 1,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: