Rectificarea de buget, aprobată. Sume mult sub cele cerute de primari

​Aproape 1600 de localități urmează să primească sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, hotărârea fiind votată luni în ședință de guvern.

“În urma centralizării machetelor completate și transmise de unitățile administrativ-teritoriale a rezultat un necesar solicitat de acestea în sumă de 8,5 miliarde lei, din care pentru secțiunea de funcționare 4,7 miliarde lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare 3,8 miliarde lei. Rezultă că suma totala solicitată de unităţile administrativ-teritoriale este mai mare cu cca. 7 miliarde lei decât suma de 1,469 milioane lei aprobată conform Ordonanța Guvernului nr.12/2019 şi care este posibil de repartizat”, se arată în nota de fundamentare.

Din aceste considerente a fost necesară ajustarea sumelor solicitate astfel încât alocarea să se facă cu încadrare în suma aprobată, respectiv 1,46 miliarde lei.

După ce a anunțat că Hotărârea a fost adoptată, ministrul Finanțelor a dat de înțeles că suma până la 8,5 miliarde lei trebuie asigurată de umătorul Guvern.

Vizualizări: 1,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: