Rectorii, revocaţi de Ministerul Educaţiei

Comisia de învăţământ a Camerei a adoptat, marţi, un amendament la proiectul legii educaţiei, potrivit căruia rectorii universităţilor pot fi revocaţi de Ministerul Educaţiei în baza constatării Consiliului de Etică şi Management şi cu consultarea şi avizul Senatului universităţii.

Deputaţii au modificat articolul 115 din legea Educaţiei elaborată de Guvern, stabilind că, în cazul în care se constată nerespectarea obligaţiilor, în termen de maximum trei luni, Ministerul Educaţiei "revocă rectorul, în baza constatării Consiliului de Etică şi Management Universitar, cu consultarea şi avizul pozitiv al Senatului universităţii".

De asemenea, Comisia a decis ca, "până la confirmarea unui nou rector de către Ministrul Educaţiei, în termen de maximum cinci zile de la data revocării, Senatul are obligaţia să desemneze un prorector care reprezintă universitatea şi devine ordonator de credite după emiterea Ordinului de Ministru". "După finalizarea procedurilor de desemnare a unui nou rector, cu respectarea prevederilor legale, în termen de trei luni Senatul trimite spre confirmare Ministrului Educaţiei", se arată în acelaşi alineat.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: