TALENT: O fetiţă din Stejari cântă muzică de operă

La 12 ani cântă operă ca un profesionist. Este vorba de o tânără din Stejari. Fata iubeşte atât folclorul, cât şi muzica clasică. A urcat pe podium fredonând melodii din ambele genuri muzicale.

Ecaterinei Popescu, de 12 ani, din comuna Stejari îi place atât de mult să cânte încât a renunţat de mult timp la păpuşi şi ieşirile cu prietenii, alegând să-si petreacă  timpul liber fredonând. Tânăra moşteneşte talentul de la tatăl său, Dan Popescu. Ea iubeşte atât folclorul, cât şi muzica clasică, dar visează să păşească pe urmele marii interprete de muzică clasică Angela Gheorghiu. „Îmi place mai mult muzica clasică decât cea populară. Eu aş vrea să merg în paralel cu ambele, dar este puţin greu. Dacă va fi nevoie să aleg voi alege muzica clasică”, a spus Ecaterina.

„Calculatorul este profesorul ei”

Tânăra a participat la numeroase concursuri, atât pe plan local cât şi naţional, evenimente la care a urcat pe podium, dar  nu a obţinut niciodată locul 1 şi asta din cauza că nu are un profesor care să lucreze cu ea. „Ea a repetat singură acasă. Calculatorul a fost şi este profesorul ei, îşi găsea negativele pe internet şi se pregătea singură. De câteva luni este elevă a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, dar nici acolo nu poate ajunge tot timpul la cursuri, pentru că e departe şi e foarte greu cu naveta”, a spus Dan Popescu, tatăl Ecaterinei.

Bărbatul spune că se va lupta însă din răsputeri să-i ofere şansa fiicei sale de a-i încânta cu glasul său pe oamenii din lumea întreagă. „Nu vreau să fie un amator ca şi mine, voi face tot ce pot să-şi îndeplinească visul să cânte pe marile scene din ţară şi de ce nu din străinătate”, a spus tatăl Ecaterinei.

Costumele le-a primit de la bătrânii din sat

Ecaterina are câteva zeci de costume populare. Nu le-a cumpărat ci le-a primit de la veteranele satului. „Eu sunt asistentă în sat şi pe toate femeile de vârsta a treia le-am întrebat dacă au costume populare. Mi-au adus fiecare ce au avut, unele cămăşi, altele poale, în funcţie de ce au mai păstrat. Nu ne facem griji în privinţa vestimentaţiei”, a spus Claudia Popescu, mama Ecaterinei.

Idolul Ecaterinei este Maria Ciobanu, iar melodia preferată a ei este Lie Ciocârlie, cu care a câştigat multe premii la concursurile la care a participat.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: