Gorjeanca Amelia Racea a devenit campioană europeană la bârnă

Gimnasta gorjeancă Amelia Racea a reuşit azi performanţa de a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatelor Europene de la Birmingham. Tânăra de 15 ani din comuna gorjeană Plopşoru face gimnastică de zece ani la Centrul Olipmic de la Deva, ea reuşind să câştige de-a lungul timpului mai multe medalii naţionale şi internaţionale.

Amelia Racea a intrat în concurs pentru că a înlocuit-o pe titulara lotului, Ana Porgras, în finala la bârnă ea reuşind să câştige titlul de campioană europeană. Ana Porgras era calificată atât în finala de la bârnă dar şi la paralele însă nu a mai putut participa din cauza unei accidentări la gleznă. Amelia Racea a participat în premieră la o întrecere a senioarelor ea fiind însă campioană de juniori. Programată să urce prima pe bârnă, Amelia a reuşit să se claseze a doua după calificări reuşind să o înlocuiască cu succes pe Ana Porgras. Pe locul al treilea la bârnă s-a situat tot o româncă, Raluca Haidu care a obţinut medalia de bronz.
Prin rezultatele sale Amelia Racea a contribuit şi la medalia de bronz obţinută de  echipa feminină de gimnastică a României din care au făcut parte Ana Porgras, Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Chelaru.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: