Rectorul UCB, demis de un raport

Luminița Popescu, rectorul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, riscă să-și piardă funcția, dacă raportul privind starea universităţii nu va fi aprobat de Senatul UCB.

Rectorul Luminița Popescu a dat deja spre avizare raportul privind starea Universității „Constantin Brâncuși” pe anul 2016. El ar urma să fie aprobat în ședința din 31 martie. În cazul în care Senatul UCB nu va aproba raportul rectorului, Popescu își poate pierde funcția. „Pe tematica ședințelor de Senat, acest raport figurează pentru ședința din 31 martie. Nu cred că este o formalitate, raportul se analizează în comisiile de specialitate ale Senatului și raportul poate fi aprobat, raportul poate fi amânat cu observații, dacă aceste comisii vor avea observații, sau raportul poate fi respins, dacă asta decid comisiile de specialitate ale Senatului. Dacă va fi respins, pe contractul de management încheiat între Senat și rector este condiție de declanșare a procedurii de demitere a rectorului”, a declarat Luminița Popescu, rectorul UCB Târgu Jiu.

Întrebată de colaborarea cu președintele Senatului, Adrian Gorun, Luminița Popescu a spus că aceasta este „pur instituțională” și că nu se pronunță până ce raportul nu va fi analizat.

Ce arată raportul

Până una alta, raportul prezentat arată o scădere drastică a numărului de studenți în anul 2016, raportat la anii 2007-2008. Astfel, dacă în anul universitar 2007-2008, UCB avea 6.237 de studenți, în prezent doar 2.763 de studenți mai învață la UCB. Tot în raport se arată clar că a scăzut numărul de studenți cu taxă, de la 4.585 de studenți în 2007-2008 la 1.043 în prezent. În cadrul prezentării raportului, rectorul Luminița Popescu a adus în discuție și investițiile de la Campusul Universitar din Debarcader, unde au fost renovate complet și etajele II și III. „La etajul III vor funcționa cu certitudine laboratoare în care își vor desfășura activitățile Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale și Facultatea de Științe Economice. Și de asemenea, vor fi alte laboratoare cu specific informatică, automatică, programare. La etajul II a fost la un moment dat o discuție, însă nu este o hotărâre certă în acest sens, să se mute Facultatea de Științe ale Educației și Management Public. Etajul IV este o sală de conferințe cu 300 de locuri și câteva săli pentru seminarii”, a mai spus Luminița Popescu, rectorul UCB Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: