Recursul în cazul Burlan şi Ciorecan, judecat azi

Recursul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Gorj în cazul lui Daniel Burlan, fost director la fosta SNLO, şi Alexandru Ciorecan, administrator la Unitatea Cazare Cantine din Motru, va fi judecat astăzi. Procurorii cer mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor doi.

Parchetul a depus recurs în dosarul „Masa caldă” pe 27 septembrie, dar procesul are loc astăzi la Curtea de Apel Craiova. Daniel Burlan şi Alexandru Ciorecan sunt acuzaţi că au creat un prejudiciu de 2,8 milioane de lei companiei miniere deoarece au permis să mănânce şi fotbaliştii de la Motru în baza contractului pentru masa caldă a minerilor. Ancheta este pe perioada 2009-2013 potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.  Potrivit IPJ, din cercetări a reieşit că „În perioada ianuarie 2009-aprilie 2013, bărbatul de 49 de ani (n.red- Daniel Burlan) a dispus folosirea fondurilor destinate achitării meselor personalului angajat, pentru decontare ilegală către un prestator de serviciu a meselor servite de sportivi din cadrul unui club sportiv din Motru“. Poliţiştii trebuie însă să explice cum putea Burlan „să dispună” în 2012 şi 2013, când nu mai era director, compania fiind condusă de Bălăşoiu şi Ciurel la nivel de CEO, de Ogârlaci şi Antonie la nivel de Divizie Minieră.

Prejudiciul evaluat de poliţie la peste 2,8 milioane lei se referă şi la perioada în care Burlan nu mai era director. În aprilie 2013 conducerea CE Oltenia a renunţat la contractul cu Alexandru Ciorecan pentru masa caldă.

COMENTARIU

A comentat dosarul, într-un ziar local, şi directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. El spunea că „Ilegalităţile sunt la scară mai mare, e vorba despre 300.000 de porţii, nu de mesele câtorva jucători de la Minerul Motru”. De la Minerul Motru mâncau zilnic în jur 40 de fotbalişti şi persoane din stafful tehnic, iar din 2009 până în 2013 se adună câteva sute de mii de porţii de mâncare.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: