Reducere pentru taxele achitate până la 15 decembrie

Persoanele fizice care au depus Declaraţia Unică până la 31 iulie şi care îşi achită integral obligaţiile fiscale estimate pentru anul 2018 până la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificaţie de 5% din totalul sumei datorate. De asemenea, pentru contribuabilii care vor alege să-şi achite obligaţiile fiscale până la 15 martie 2019, reducerea este de 5% din suma totală datorată, dacă Declaraţia Unică a fost depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit Ministerului Finanţelor.

Declaraţia Unică trebuie completată şi depusă de persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligaţia de a depune Declaraţia Unică. Începând cu anul 2019, Declaraţia Unică se va depune exclusiv online, potrivit legislaţiei fiscale în vigoare. 

Totodată, persoanele care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenţi au ca termen de plată data de 30 iunie 2019 şi vor beneficia de o bonificaţie de 10%, dacă îşi achită obligaţiile până la 15 decembrie 2018. Contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferentă anilor fiscali precedenţi, la începutul anului 2019, au acelaşi termen de plată – 30 iunie 2019 – şi vor beneficia de bonificaţia de 10%, dacă îşi achită obligaţiile până la 31 martie 2019. (A.A.)

Vizualizări: 706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: