Reduceri de personal la instituţiile de mediu

În urma procesului reducere a funcţionarilor publici în baza O.U.G. 77/2013, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj va pierde un post. Stabilirea departamentului de unde se va reduce acest post se va şti exact în luna septembrie. Cert este că se va organiza examen pentru a se stabili cine va rămâne fără un loc de muncă. Şi Garda de Mediu Gorj este vizată de reduceri de personal.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj este una dintre instituţiile publice care trebuie să aplice reducerea cu 4% a posturilor ocupat în conformitate cu ordonanţa de urgenţă.  „Conform ordonanţei 77 privind reducerea cheltuielilor la instituţiile publice, APM Gorj la un număr de posturi ocupate de 37, procentul de 4% înseamnă o persoană în ceea ce priveşte reducerea postului ocupat. Procedura specifică va fi elaborată de Agenţia Naţională de Protecţia Mediului, pentru a fi o procedură unitară la nivelul ţării în ceea ce priveşte agenţiile de protecţia mediului. Procedura va prevedea o dată modul de realizare al examenelor, un ştat de funcţii în care apar ce funcţii rămân şi ce funcţii dispar şi organigrama cea nouă pentru că reducerea aplică inclusiv partea de reorganizare. Adică se poate reduce să spunem un compartiment sau posturi în cadrul unui compartiment. Undeva la începutul lunii septembrie se va da examenul pentru compartimentul sau serviciul din care se va reduce postul. Orice reducere de personal este dureroasă”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Şi Garda de Mediu Gorj şi-ar putea pierde din posturile ocupate. În prezent, în cadrul instituţiei lucrează 15 persoane dintre care 14 comisari de mediu. „La nivel naţional se reduc undeva la 66 de posturi conform ordonanţei şi deocamdată nu s-a decis la nivelul fiecărui judeţ. Urmează să se decidă dar oricum se decide dar oricum se va decide la nivel central de la Bucureşti. Probabil ni se va comunica, probabil vor veni şi organigrame”, a comentat Alexandru Ţintă, şeful interimar al Gărzii de Mediu Gorj.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: