REEVALUARE: Guvernul Ponta ia în calcul privatizarea majoritară a CE Oltenia

Guvernul ia în calcul să îşi "reevalueze paşii" în cazul CE Oltenia şi se gândeşte la un parteneriat mixt cu o firmă privată sau chiar privatizarea majoritară cu un investitor strategic, conform scrisorii de intenţie FMI.

Scrisoarea de intenţie datată 10 iunie, transmisă în această săptămână de Guvern către Fondul Monetar Internaţional şi obţinută de MEDIAFAX relevă însă că Guvernul îşi va "reevalua paşii viitori" în ceea ce priveşte varianta inclusiv a privatizării.

"Noul complex energetic Oltenia joacă un rol esenţial în securitatea energetică a României. Am semnat un contract cu un consultant de tranzacţie la lunii mai 2013 (acţiune prealabilă) pentru o IPO (ofertă publică primară-n.r.) de 15 procente din capitalul social până la finele lunii octombrie 2013. Având în vedere investiţiile de mari proporţii de care are nevoie complexul Oltenia, vom reevalua paşii viitori referitori la sporirea implicării sectorului privat prin parteneriate mixte sau prin privatizarea majoritară către un investitor strategic", se arată în document.

Detalii pe Mediafax.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: