REGIONALIZARE (VII): „Acest proces ne va încurca şi mai mult”

Așa cum s-a putut vedea în edițiile trecute ale ziarului “Pandurul”, unii primari de localități din Gorj susțin procesul de reorganizare administrativ teritorială.  Alții, nici nu vor să audă de așa ceva. Astăzi vă expunem părerea primarului din Jupânești, Petre Gușiță, în ceea ce privește regionalizarea, proces mult dezbătut la nivel central.

Petre Gușiță, primarul din Jupânești, nici nu vrea să audă de regionalizare. Edilul crede că prin acest proces vor avea beneficii doar orașele mari, iar comunele vor fi dezavantajate. “Este o bătaie de joc pentru România, chelului tichie îi trebuia, așa și cu România, îi mai trebuia regionalizare și împărțirea baronilor pe funcții. Acest proces ne va încurca și mai mult, nu va ajuta cu nimic localitățile rurale, se va axa în special pe municipii și în special pe municipii reședință de regiune sau cel puțin apropiații guvernatorilor”, a spus primarul din Jupânești.

Vrea o comasare a comunelor

Comuna Jupânești numără la această dată circa 3000 de locuitori. Dacă prin procesul de regionalizare se va impune, așa cum se vehiculează în prezent, comasarea comunelor și orașelor sub 10.000 de locuitori, primarul Gușiță spune că pentru comuna Jupânești este mai bine să se comaseze cu oricare altă comună învecinată.  Nu își dorește taxe mai mari pentru cetățenii săi, așa cum ar exista posibilitatea prin afilierea cu Țicleni sau Târgu-Cărbunești. “Desființează localitățile, mai trebui să desființeze bisericile și școlile și apoi suntem ca în Coreea de Nord, mâncăm doar la comandă când vrea comandantul. Îmi doresc să văd momentul când românii vor ieși cu parul. Nu vreau impozite mai mari, deci este exclusă afilierea la un oraș, mai bine cu Cuca Măcăii, cu orice comună, numai să am impozitele mici, taxe mici pentru oamenii mei din localitate, nu să-i duc la rang de oraș să fie vai de mama lor. Uitați-vă la cărbuneșteni, nu loc de muncă, nu apă, nu canalizare, n-au niciun viitor, nu mai spun de uși închise pe la primărie”, a comentat primarul Petre Gușiță.

Gușiță: Dacă n-aș mai fi primar, m-aș duce la prășit

Prin comasarea comunei Jupânești cu un oraș din apropiere sau cu orice comună învecinată, edilul riscă să-și piardă postul dacă comuna pe care o păstorește se va desființa. Gușiță spune că nu i-ar părea rău dacă nu ar mai fi primar.  “Abia aștept să plec acasă. Sunt numai la al cincilea mandat. Dacă n-aș mai fi primar m-aș duce la prășit. O să văd, poate plec prin străinătate, la pus de căpșuni, important este să duc o viață mai bună”, a spus primarul.

REGIUNE

Nici nu vrea să audă ca județul Gorj să aparțină de regiunea ce se va constitui la nivelul Ardealului. Primarul Gușiță vrea ca județul să facă parte din regiunea Olteniei. “Cum să fie Gorjul în Ardeal, ne-am tâmpit?! Între noi sunt sute de kilometri distanță, întoarcem harta, sau ce facem?”

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: