Regulamentul privind acordarea voucherelor de vacanță la CEO, aprobat

Salariații CE Oltenia vor putea solicita începând cu luna iunie voucherele de vacanță. Regulamentul privind acordarea acestui bonus a fost aprobat marți, 14 mai, în comisia mixtă, însă repartizarea banilor se va face în funcție de criteriile ce vor fi stabilite la nivelul fiecărei subunități, spun sindicaliștii. Reprezentanții minerilor și energeticienilor mai spun că cererile pentru voucherele de vacanță se vor putea depune în decursul a 5 luni și că banii îi vor primi înainte de a pleca în concediu.

Cererile care vor fi depuse de salariații CE Oltenia pentru voucherele de vacanță ar urma să fie vizate de sindicate. ”Am aprobat regulamentul. Ce spune în legea voucherelor, asta prevede. Încep oamenii să depună cereri. În 5 luni vor fi virați banii pentru toți salariații, începând cu luna iunie. Vine omul după formular la noi, depune cererea și stabilim criteriile. Care a luat concediile, care le ia, cum le ia. Vă dau un exemplu. Turceni are 1300 de salariați. Vin în jur de 260 pe lună. Stabilim criteriile, cine ia în prima lună. Cei care și-au efectuat concediile, cei care fac dovada că au rezervare. Criteriile se stabilesc la fiecare sucursală”, a declarat Eugen Iovan, lider sindical la Termocentrala Turceni.

Toți salariații vor beneficia de vouchere de vacanță, iar banii îi vor putea utiliza în decurs de un an. Liderii sindicali spun că se așteaptă ca unii salariați să fie nemulțumiți de modul de repartizare a acestor bonusuri. ”Ar vrea toți să îi ia în mai sau în iunie, dar de unde atâția bani? Cei care și-au efectuat concediul și cei care urmează să intre vor primi banii în primele luni, cel puțin așa vom face la Turceni. Cel care are în august, în septembrie concediul, îi dai banii în iunie? Cu toate că ei vor fi supărați, dar trebuie să facem niște criterii. Compania nu avea posibilitatea să dea în luna iunie banii la cei toți cei 13.000 de salariați. Și nu pleacă toți. A rămas la latitudinea subunităților, directorul cu sindicatele, să stabilească ordinea priorităților”, a mai spus Eugen Iovan.

Valoarea unui voucher a fost stabilită la 2080 de lei, dar se va impozita cu 10%, mai spun liderii sindicali. Mai spun și că salariații care au avut contractul de muncă suspendat nu vor beneficia de întreaga sumă, pentru că s-ar da proporțional cu timpul efectiv lucrat.

Vizualizări: 7,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: