Relaţii tensionate între primărie şi clubul Pandurii

Primarul Marcel Romanescu a precizat că nu a discutat recent cu reprezentanţii clubului Pandurii Târgu Jiu despre o posibilă prelungire a contractului de comodat dintre club şi primărie. Edilul susţine  că relaţiile dintre primărie şi clubul Pandurii sunt „destul de tensionate” şi de aceea a evitat discuţiile cu cei de la Pandurii.

Clubul Pandurii Târgu Jiu a semnat cu Primăria Târgu Jiu un contract de comodat care prevede, printre altele, că Pandurii administrează o parte din spaţiile sportive de la Stadionul Municipal, respectiv vestiarele jucătorilor, arbitrilor şi antrenorilor, pista de atletism, terenul de joc şi alte anexe ale stadionului. Acest lucru a fost valabil însă numai înainte de demolarea vechiului stadion, atunci când Pandurii a investit în construirea  terenului de joc şi anexelor, pentru că, după ce s-a dat în folosinţă noul stadion, cei de la Pandurii  nu au mai primit nimic în administrare din bunurile în care clubul a investit câteva milioane de euro, toate acestea, inclusiv terenul de joc, fiind în administrarea Direcţiei de Patrimoniu din cadrul primăriei. Cu toate acestea, teoretic, contractul de comodat încheiat cu Pandurii Târgu Jiu expiră la finalul lunii martie, iar primarul Marcel Romanescu spune că Primăria vrea să devină administrator al terenului de joc, tribunelor și vestiarelor. „La sfărşitul lunii martie contractul de comodat pe care l-am avut cu clubul Pandurii, încheiat pentru zece ani, se va încheia. Din punctul meu de vedere, şi din discuţiile pe care le-am avut cu secretarul primăriei şi cu Direcţia Juridică din cadrul primăriei, ar trebui să devenim singurii care putem să administrăm acest complex sportiv, respectiv stadionul şi spaţiile sportive aferente. În martie expiră cei zece ani şi mi-aş dori ca noi să gestionăm această situaţie şi să administrăm, în totalitate, întreg patrimoniul legat de Stadionul Municipal”, a spus la Radio Infinit edilul despre spaţiile pe care Primăria Târgu Jiu le administrază de fapt încă de la recepţionarea stadionului. Despre o posibilă prelungire a contractului de comodat nu a existat nici o discuţie recentă cu reprezentanţii echipei de fotbal locale pentru că, spune primarul, relaţiile au fost tensionate de la finalul anului trecut: „Nu am purtat o astfel de discuţie pentru că, în ultimul timp, cel puţin în ultima parte a anului 2019, nu au mai fost acele relaţii amicale. Relaţiile au fost destul de tensionate, şi am preferat  ca decizia să o iau în interiorul primăriei”.

Oficialii de la Pandurii au susţinut mereu că clubul nu a mai primit înapoi, după recepţia stadionului, spaţiile pe care le avea în administrare, şi au cerut prelungirea contractului de comodat pentru perioada de cinci ani în care echipa nu a putut evolua pe propriul teren.

Vizualizări: 434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: