Remedii naturiste contra muşcăturii de ţânţar

Puţine lucruri sunt mai deranjante şi enervante decât mâncărimea şi scărpinatul care acompaniază muşcătura ţânţarului. Senzaţia de mâncărime apare datorită salivei lăsate în urmă de insecta care ne-a înţepat. Din fericire există în jurul nostru o serie de remedii naturiste care să trateze muşcăturile ţânţarilor, iar majoritatea ne sunt la îndemână în casă.

Oţetul: Când simţi sau observi pentru prima oară supărătoarea muşcătură, aplică o cantitate mică de oţet direct pe muşcătură. Dacă ai mai multe muşcături, este indicat sa faci o baie fierbinte, într-o cadă plină cu apă, în care sa adaugi două ceşti de oţet.

Aloe: Aloe Vera este un alt remediu excelent pentru muşcăturile de ţânţari. Nu doar că ajută la ameliorarea senzaţiei de mâncărime şi umflăturii cauzate de muşcătură, dar ajută şi la vindecarea rănii. Poţi folosi gelul proaspăt direct de la plantă sau suc de aloe organic.

Săpun uscat: Alt remediu bun pentru muşcătura de ţânţar este să freci un săpun uscat direct pe muşcătură. Acesta ameliorează temporar senzaţia de mâncărime. Nu uita însă, sa speli săpunul după ce senzaţia de mâncărime dispare.

Ceapa: În afară de faptul că îţi produce lacrimi, o felie proaspătă de ceapă poate de asemenea să ajute în cazul unei muşcături de ţânţar. Trebuie doar să pui felia de ceapă pe zona afectată şi să aştepţi câteva minute până senzaţia de mâncărime dispare. Asigură-te că nu uiţi să speli zona tratată.

Pasta de dinţi: Pentru o ameliorare rapidă a muşcăturii de ţânţar, aplică o cantitate mică de pastă de dinţi bio cu mentă. Permite-i pastei de dinţi să se usuce, apoi las-o pe muşcătură cât timp doreşti.

Miere de albină: Trebuie doar să aplici o cantitate mică de miere direct pe muşcătură. Mierea de albine are de asemenea şi proprietăţi antimicrobiene care ajută la prevenirea infecţiei. Este recomandabil să se folosească miere de albine naturală.

Lămâie sau lime: Aplică suc de lime sau lămâie direct pe muşcătură. Se poate folosi şi coaja de lime sau lămâie, trebuie doar să freci muşcătura cu o bucată de coajă. Se recomandă totuşi, folosirea sucului de lămâie, deoarece, acesta împiedică infectarea rănii, care se poate produce datorită scărpinatului.

Uleiurile esenţiale: Sunt multe uleiuri esenţiale care pot oferi o ameliorare a muşcăturii de ţânţar. Cele mai utile sunt uleiurile esenţiale de arbore de ceai, rozmarin levănţică şi cel de cedru. Foloseşte o cantitate mică de ulei, diluat cu apă, după care aplică direct pe muşcătură.

Sarea: Foloseşte sare fină, amestecată cu o cantitate mică de apă, cât să faci o pastă groasă. Aplică această pastă de sare direct pe muşcătură.

Usturoiul:  Încearcă să freci o bucată de usturoi pe muşcătura de ţânţar. Este posibil să simiţi o mică arsură, dar pe urmă vei simţi o mare uşurare. Nu este recomandabil să foloseşti acest remediu la copii.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: