Celulita se poate trata cu sare de mare

Există numeroase afecțiuni pe care le puteți trata cu ajutorul sării de mare, printre acestea numărându-se în inestetica celulită. Bineînţeles nu este vorba de a consuma sare, ci de a o folosi pentru uz extern în acest caz.

Paradoxal, sarea poate trata celulita inestetică de pe picioare, brațe și posterior. Este un paradox, deoarece, în mod normal, sarea este unul dintre principalii vinovați ai apariției celulitei, pentru  că favorizează retenția apei în organism. Dar tot cu sare puteţi scăpa de celulită. Nu este o afecțiune neapărat periculoasă, însă creează un disconfort major și poate determina anumite persoane să fie nemulțumite de felul în care arată.

Pentru a trata celulita cu sare, tot ce trebuie să faceţi este să umpleţi o cadă pe jumătate cu apă (să aibă o temperatură de 35-39 grade Celsius) și să adăugaţi sare, maximum 3 g la litrul de apă.

Nu este recomandat să măriţi această doză, deoarece sarea în exces poate usca pielea. Opțional, puteţi adăuga o cantitate mică de ulei esențial, care să parfumeze delicat apa.

Intraţi şi relaxaţi-vă în cadă timp de 20 de minute şi, în tot acest timp, sarea va contribui la detoxifierea epidermei, va stimula circulația sângelui și vă va tonifia pielea.

Imediat după baia cu sare, clătiți corpul și masaţi-l cu o loțiune hidratantă, insistând pe zonele cu celulită. Băile cu sare se fac zilnic timp de 1-2 săptămâni pentru se vedea rezultatele.

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: