Repară din banii lui ambulanţele casate

Ion Chircu lucrează de 25 de ani la Staţia de Ambulanţă de la Mătăsari. În toţi aceşti ani, omul a băgat foarte mulţi bani în ambulanţele pe care trebuia să le conducă pentru a oferi pacienţilor condiţii cât mai bune. Spune că pur şi simplu este îndrăgostit de meseria lui.

Ion Chircu are 51 de ani şi este unul din cei mai vechi ambulanţieri din Gorj. S-a angajat în urmă cu 25 de ani la Staţia de la Mătăsari, iar pentru el serviciul este mai mult decât un simplu loc de muncă.  Bărbatul şi-a reparat ambulanţele chiar din banii lui pentru a nu lăsa staţia din Mătăsari fără salvare. Ion Chircu lucrează singur la Staţia din Mătăsari. El se ocupă doar cu transportarea pacienţilor de la un spital la altul pentru că nu are cadru medical. Când este nevoie, vine să-şi ajute colegii de la staţia din Târgu-Jiu să ducă bolnavi la centrele universitare din ţară.

A readus ambulanţele la viaţă

Ion Chircu a început să-şi lase salariul la serviciu în urmă cu 10 ani când ambulanţa pe care lucra a fost scoasă din circulaţie. Atunci s-a oferit să repare din banii lui să o repare pentru a-şi păstra locul de muncă. De atunci, omul a avut parte numai de maşini care au avut nevoie de reparaţii pe care acesta le-a făcut cu banii lui. „Este vorba despre o ambulanţă tip TV, care era bună dar a luat foc şi fusese trasă în garaj. Eu am rămas fără salvare şi m-am oferit să o repar din banii mei şi să o folosesc la Mătăsari. Am stâns bani de la lună la lună şi am reparat-o aprope în totalitate. Sunt foarte mândru pentru că am dus la spital sute de bolnavi cu ambulaţa pe care eu au readus-o la viaţă, ca să zic aşa,  şi care a salvat vieţile multor oameni”, a spus omul.

În urmă cu doi ani a luat o ambulanţă mai nouă, de tip B, pentru transportul pacienţilor pe care a reparat-o tot din banii lui, pentru că şi aceasta fusesese scoasă din circulaţie datorită unor defecţiuni. „În urmă cu un an, ambulanţa pe care o conduc acum a fost propusă pentru casare iar eu m-am oferit să o repar pentru că este mai nouă. Am băgat ceva bani în ea dar nu-mi pare rău pentru că am făcut-o din plăcere nu m-a obligat nimeni. Acum merge foarte bine, şi cu ea duc bolnavi şi în ţară”.

Ambulanţierul nu a renunţat nici la vechea salvare pe care o foloseşte doar iarna, atunci când duce bolnavii la Dobriţa. „Ambulanţa veche are tracţiune integrală şi este foarte bună iarna când trebuie să urc cu bolnavii la Sanatoriul Dobriţa. Aceasta are tracţiune numai pe spate şi nu vreau să pun oamenii în pericol“, a adăugat ambulanţierul.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: